Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Yapı ve Restorasyon (yapex) Fuarı, Antalya’da başladı. Sarıyer Belediyesi Boğaz’ın Müzesi ile fuardaki yerini aldı.

Antalya Expo Center’de düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük yapı fuarlarından biri olan Yapex son 6 yıldır ÇEKunnamed-6ÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde Tarihi Kentler Birliği’nin desteğiyle bu yıl da kapılarını halka açtı. Sarıyer Belediyesi de Boğazın Müzesi ile fuardaki yerini aldı.

YENİ İŞBİRLİKLERİ GELİŞTİRİLİYOR

Türkiye’nin en büyük yapı fuarlarından biri olan Yapex’in açılış konuşmasını yapan ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, “fuarla Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yerel yöneticilerin ve üreticilerin duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz. Ulusal ve uluslararası boyutta hızla gelişen teknolojiler ve geleneksel malzemelerdeki niteliği artırıcı girişimlerin üretimini yapan kesimler, bu fuarda buluşuyor ve kültürel varlıkların doğru işlevlendirilmesi için yeni işbirlikleri geliştiriyor" dedi.

PROF. SÖZEN BAŞKAN GENÇLE STANDLARI GEZDİ

Konuşmaların ardından konuşmacılar ve firmaların yetkilileri, fuarın açılış kurdelesini kesti. ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte stantları ziyaret etti.

35 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda belediyelerle birlikte toplam 300 firma stant açtı. Fuar 19 Kasım Cumartesi akşamına kadar açık kalacak.