Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) düzenlediği toplantıda 2016’nın değerlendirmesini yaparken 2017 yılı içinde hedefler belirledi. Dernek Başkanı Ali Genç, “Sivaslılar olarak bir araya gelmiş olsak da, biz tüm Sarıyerlilerin derneğiyiz.”dedi.
Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) tarafından gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Ali Genç, “Sivaslılar olarak bir araya gelmiş olsak da, biz tüm Sarıyerlilerin derneğiyiz” dedi. Genç, 2016’nın değerlendirmesi 2017 yılının ise hedeflerinin belirlendiği toplantıda, “SASİDER olarak yapacağımız çalışmalardan, yerel tercihlerimize, kamu kurumları üstündeki denetlememizden, onlara vereceğimiz desteğe kadar her şeyi Sarıyer ve Sarıyerliler için yapacağız” diye konuştu.

SİYASETTEN UZAK FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

SASİDER’in bünyesinde her anlayıştan siyasi düşüncede üye olduğunu, ancak daha önce olduğu gibi bundan sonra da siyasetten uzak bir çalışma sergileyeceklerini söyleyen Ali Genç, iki ay sonra yapılacak referandumla ilgili kampanyada da dernek olarak tarafsızlıklarını sürdüreceklerini vurguladı. Genç, “Derneğimiz ülkenin siyasi atmosferinin de uzağında bir beraberlik yakalamış durumda. Ortak paydamız olan Sivaslılık ve Sarıyerlilik değerlerimiz bizi bütünleştirmektedir” dedi.

2017 YILININ İLK TOPLANTISI YAPILDI

Sarıyer’in sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarını sahiplenip, ilçenin her anlamda gelişmesi için elini taşın altına koyan STK’ların önünde gelen Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) Yönetim Kurulu 2017’nin ilk toplantısını Dernek Başkanı Genç’in sahibi olduğu Korupark’ta yaptı. Dernek yöneticileri geçen yılın genel bir değerlendirmesini yaparken 2017’de gerçekleştirilmesi düşünülen çalışmalarla ilgili de görüş alışverişinde bulundu. 2016’da başarılı bir çalışma dönemi yaşadıklarını belirten dernek yöneticileri, 2017’de toplumun daha geniş kesimine hitap edecek faaliyetlerde bulunmak istediklerini dile getirdi.

TARAFSIZ OLACAĞIZ

SASİDER bünyesinde her anlayıştan ve siyasi düşünceden üye bulunsa da bugüne kadar siyasetten uzak kalındığı, bundan sonra da aynı şekilde devam edileceğini vurgulayan Genç, iki ay sonra gerçekleştirilecek Anayasa değişikli ile ilgili referandum kampanyasında da oy rengi ile ilgili bir çalışma içinde olmayacaklarını kaydetti. Genç, yanlış anlamalara neden olmamak için dernek içinde dahi siyasi tartışmalardan uzak kalınacağı söyledi.

ORTAK PAYDAMIZ SİVASLILIK VE SARIYERLİLİK

SASİDER’in, ülkenin siyasi atmosferinin de uzağında bir beraberlik yakaladığını ifade eden Başkan Ali Genç,“Ortak paydamız olan Sivaslılık ve Sarıyerlilik değerlerimiz bizi bütünleştirmektedir. Bu bütünlük içinde öncelikle hemşehrilerimiz, Sarıyerimiz ve Sarıyerliler sırasıyla bizim için ortak ve temel değerlerdir. Birlikteliğimizin verdiği güçle inanıyoruz ki Sarıyer’de ses getirecek değişimlere de imza atacak durumdayız. Bizi bu güne kadar önemsemeyen, dikkate alıp hemşehrilerimize gereken önemi vermeyen, Sarıyer’e fayda sağlamayan her kurum bu bütünlük ve birlik içinde gerekli tepkiyi alacaktır. Bundan kimse kuşku duymasın. Dün kendimize yakın bulup, Sarıyer’e faydalı gördüğümüz ve  desteklediklerimiz bulundukları kurumları yanlış yönetmeye başladıklarında da aynı oranda tepkiyle karşılanacaktır. Kamu kurumları milletin ortak alanlarıdır ve bu kurumlar halkın çıkarları için, doğru yönetilmelidir. Takipçisiyiz yaşananları ve yapılanları görüyoruz, duyuyoruz gerektiğinde de doğrular için sesimizi yükselteceğiz.” ifadelerini kullandı.

KELİMELERİN CIMBIZLANMASINA KİMSE İTİBAR ETMESİN

Siyaset düşünmediğini belirten Ali Genç, “Dün olduğu gibi bugünde şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Basında çıkan bazı haberlere, Sarıyer’de konuşulan dedikodulara ve verdiğimiz röportajlarda kelimelerin cımbızlanmasına kimse itibar etmesin. Dün söylediğimiz gibi bugünde şunun altını çizmek istiyorum, Ali Genç olarak ben siyasette hiçbir şeye aday değilim. Fakat Sarıyer’de bir hemşehrimizin belediye başkanı olmasını, kurumlarda Sivaslıların bizi temsil etmesini her zaman istiyor, bu yönde de çalışmalarda bulunuyoruz. Sarıyer’de Sivaslıların nüfusu ortadayken, bir dernek başkanı olarak bunu istememek sanırım Sivaslılara haksızlık olur.”diye konuştu.

HERŞEY SARIYER İÇİN

Genç sözlerini şu mesajı vererek tamamladı: “Sivaslılar olarak bir araya gelmiş olsak dahi, herkes şunu bilsin ki biz tüm Sarıyerlilerin derneğiyiz. SASİDER olarak yapacağımız çalışmalardan, yerel tercihlerimize, kamu kurumları üstündeki denetlememizden, onlara vereceğimiz desteğe kadar her şeyi Sarıyer ve Sarıyerliler için yapacağız. Hak eden tarafımızdan takdir edilirken, yanlışlar ve sorunlar da yine tarafımızca hiç bir hesaba girilmeden Sarıyer için değerlendirilecek, takip edilecektir. 2017 yılının ülkemiz, Sivaslılar, Sarıyerimiz ve derneğimiz için birlik ve beraberlik içinde güzel günler getirmesini diliyoruz.”

http://www.sariyerposta.com/