Sarıyer Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara geleneksel aşure ikramında bulundu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinlikte, Belediye Başkanı Şükrü Genç, yüzlerce Sarıyerliye kendi elleriyle aşure ikram etti.

Sarıyer Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure ikramına vatandaşlar bu yıl da büyük ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Şükrü Genç, Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikte kendi elleriyle vatandaşlara aşure ikram etti. Başkan Şükrü Genç ve vatandaşlar arasındaki sıcak muhabbet dikkat çekerken, vatandaşlar gelenekselleşen ikram dolayısıyla, Genç’e teşekkür ettiler.
“AŞURE GELENEĞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Aşure geleneğinin, kentlileşmeden dolayı unutulmaya yüz tuttuğunu kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sarıyer Belediyesi olarak, bu tadı ve bu geleneği tekrar yaşatmak için aşure yapıyoruz. Çünkü buraya gelen insanlar arasında çok uzun zamandır aşure yemediğini söyleyenlere rastladık. Ev yaşamlarından uzaklaştıkları için yapamayanlar da var. Bunların hepsini göz önünde bulundurduğumuz için geleneksel hale getirdik” dedi. Başkan Şükrü Genç, mahallelerdeki aşure dağıtımına devam edeceklerini belirterek, “Hafta içinde camilerde ve merkezi noktalarda soğuk aşure, hafta sonu da sıcak aşure dağıtacağız” diye konuştu.