Sarıyer Belediyesi ve Türkiye’nin balık uzmanı Dardanel çocukları balıketi ve faydaları konusunda bilinçlendiriyor.
Sarıyer Belediyesi ve Türkiye’nin balık uzmanı Dardanel işbirliği ile Sarıyer ilçe sınırları içinde bulunan okullarda düzenlenecek seminer dizisi ilkokul öğrencilerini balık etinin faydaları ve beslenmedeki önemi hakkında bilinçlendirecek. “Balık Yiyorum, Sağlıklı Büyüyorum” sloganıyla hayata geçirilen proje, eğitim dönemi sonunda bin öğrenciye balık ve her mevsim ulaşılabilir ton balığını sevdirmeyi hedefliyor.

İLK SEMİNER YARIN

Türkiye’nin balık uzmanı Dardanel, Sarıyer Belediyesi ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde organize edilen “Balık Yiyorum, Sağlıklı Büyüyorum” seminerlerinin ilki 28 Şubat 2017 Salı günü Sarıyer İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilecek. İlçe sınırları içerisinde yer alan ilkokullarda eğitim dönemi boyunca devam edecek ve ücretsiz olan seminerde öğrenciler balıketi ve faydalarının yanı sıra, balığı her mevsim erişilebilir kılan ton balığıyla ilgili de bilgilendirilecek.

BALIK YEMENİN FAYDALARI ANLATILACAK

Proje kapsamında, Sarıyer ilçe sınırları kapsamındaki dört okulun 2016-2017 eğitim dönemi boyunca ziyaret edilerek yaklaşık bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Türkiye ve dünyadaki balık tüketiminden balık yemenin faydalarına, zengin Omega3 içeriğiyle ton balığının çocukların büyüme ve gelişimine olumlu etkilerine, hangi mevsimde hangi balığın tüketileceğinden balığın içerdiği vitaminlere kadar balıkla ilgili pek çok bilimsel ve sosyal konu öğrencilerle paylaşılacak. Dardanel Pazarlama Müdürü Halit Giray ve Sarıyer Belediyesi Su Ürünleri Yüksek Mühendisi İrem Köse’nin sunumuyla gerçekleşecek etkinlikte balık tüketiminin artırılması amaçlanacak.

http://www.sariyerposta.com