Türk halk şairi, büyük ozan Aşık Veysel, aramızdan ayrılışının 44. yılında Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve O’nu anlatan Âşık filmi ile anıldı.
Halk ozanı Aşık Veysel, Sarıyer’de anlamlı bir şekilde ölümünün 44. yıl dönümünde anıldı. Yönetmenliğini Bilal Babaoğlu’nun yaptığı, Yeliz Şatıroğlu, Emirhan Kartal, Meltem Miraloğlu, Uğur Aslan, Hülya Şen ve Ahmet Bilgin’in rol aldığı ve büyük ozanın aşıklık mertebesine yükseldiği zorlu ve duygusal süreci anlatan filme ilgi büyük oldu.

Aşık Veysel'i anlatan gösterimin ardından Yönetmen Bilal Babaoğlu, filmde rol alan oyuncular Yeliz Şatıroğlu ve Emirhan Kartal seyircilerle söyleşi yaptı. Babaoğlu ve Kartal, çekim aşamasında yaşadıklarını,Yeliz Şatıroğlu da dedesinin bilinmeyen yönlerini ve aile ilişkilerini Sarıyer seyircisi ile paylaştı. Film gösterimi ve söyleşinin ardından Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, yönetmen ve oyunculara birer teşekkür çiçeği takdim etti. Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen Aşık Veysel'i anma programı büyük ilgi gördü.

http://www.sariyerposta.com