Trafikle ilgili başı dertte olan Ayazağa’nın imdadına Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın isteği üzerine Ali Ağaoğlu yetişti! 1453 konutlarını inşa eden Ali Ağaoğlu, projenin henüz iki yıl tamamlanmasına varken, Maslak-Ayazağa yolunu yaparak trafiğe açtı!
Sarıyer’de Hadım Koru Yolu Caddesi 1453 Maslak-Ayazağa yolu trafiğe açıldı. Ali Ağaoğlu tarafından yapılan yolun geçtiğimiz günlerde trafiğe açılışına, Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Hüseyin Ağaoğlu, Ak Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Selçuk Bozkır ve Ayazağa Muhtarı Mustafa Karaman katıldı.

TÜNELLER DOLMABAHÇE’YE AÇILACAK

Yolun açılmasıyla birlikte Ayazağa trafiğinin rahatladığına dikkat çeken Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, yapılacak tünellerle birlikte Sarıyer trafiğinin daha da rahatlayacağını kaydetti. Bayraktar,  “Ayazağa-Sarıyer, Sarıyer-Uskumruköy, Ayazağa-Baltalimanı ve Dolmabahçe tünelleri yapılacak. Yani Uskumruköy’den tünele girdiğiniz zaman Dolmabahçe’ye kadar tünelden çıkmayacaksınız. Gerekirse Ayazağa, Dolmabahçe, Uskumru çıkışı yapılacak.”diye konuştu.

Sarıyer’de yol çalışmalarına ağırlık verdiklerini hatırlatan Başkan Bayraktar, Bahçeköy-Ayazağa orman içi yoluyla ilgili olarak iyileştirme yapılacağını söyledi. Bayraktar, bu alanda mevcut stabilize bir yol bulunduğunu hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeleri yaptık. Olumlu görüşmelerimiz oldu. Büyükşehir gündeme alındı. Çalışma başladı. Hava durumu bekleniyor. Havalar iyileştiği an bu yolun yapımı da başlayacak.”dedi.

HASTANE BAĞLANTI YOLLARI YAPILACAK

Başkan Bayraktar, yeni devlet hastanesine bağlantı yollarıyla ilgili olarak da çalışmaların başlatıldığını belirtirken, “Sarıyer’de İstanbul’un en iyi hastanelerinden biri yapılıyor. 500 yataklı Çayırbaşı’nda bitmek üzere. Hastanenin bitmesiyle birlikte mevcut yolların yetersiz geleceği düşünülüyor. Yeni yollar için proje yapıldı. Hastane bağlantı yolları olacak. Trafiğin akışı engellenmeden sinyalizasyon olmadan trafik akışı sağlanacak.”diye konuştu.

TRAFİĞİMİZ RAHATLADI

Yolun trafiğe açılmasıyla birlikte Ayazağa trafiğinde hissedilir derecede rahatlama gördüklerini belirten Ayazağa Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman da emeği geçenlere teşekkür etti. Karaman, “Bizim için bu yollar çok önemli. Sabah 7,30- 10 arası, akşam da 16-21 arası Ayazağa kilitleniyor. Bu yolun yapılması Ayazağa’da bir nebzede olsa trafiği rahatlattı. İlçe Başkanımız Salih Bey’e, Ali Bey, Selçuk Bey’e, Hüseyin Bey’e, çok teşekkür ediyorum.”dedi.

http://www.sariyerposta.com/