Tarabya mahallesi Şalcıkır Caddesi’nde bulunan parkta İBB ve Sarıyer Belediyesi arasında yetki tartışmasına neden oldu.


2014 yerel seçimlerinden sonra çıkan yetki kargaşası nedeniyle defalarca karşı karşıya gelen Sarıyer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi arasındaki yetki alanı tartışmaları devam ediyor. Sarıyer Belediyesi’nin sürekli gündeme getirdiği “ İBB çalışmamızı engelliyor” söylemini destekler nitellikte bir durum yaşandı. İddiaya göre; Tarabya mahallesi Şalcıkır Caddesi’nde bulunan parka alt yapı, çevre düzenlemesi ve daha kullanışlı hale getirilmesi için Sarıyer Belediyesi kolları sıvadı. Parkta ekipler çalışmalarını sürdürdüğü sırada İstanbul Büyükşehir ekipleri parka gelerek, “ Bu park İBB yetkisi dahilindedir. Burada çalışma yapmak için kimden izin aldınız?” diyerek çalışmaları durdurdu.


Mahalleli çözüm istiyor


IMG_8939İki belediye arasında bu anlaşmazlık sürerken mahallede yaşayan vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız. Özellikle havaların ısınmaya başlamasıyla çocuğunu parka götürmek isteyen aileler, parkın dağınık ve düzensiz olmasından şikayetçi. Ayrıca parkın yanından geçen derenin etrafındaki güvenlik tellerin ara ara kesik olmasından dolayı tedirginlik yaşayan mahalle sakinleri, bu durumun bir an önce son bulmasını istiyor.

Daha öncede benzer durumlar yaşanmıştı


Öte yandan geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yine karşı karşıya gelmiş, İBB Sarıyer Merkez’de Öykü Gürman ve Yalın, Sarıyer Belediyesi de Sarıyer merkezde yer bulamadığı için İstinye Tersane’de Ozan Doğulu ve Gripin konserleriyle Sarıyerliler aynı gün iki farklı konserde buluşturmuştu.