ADoğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘22 Mayıs Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü’ne katılan ilköğretim okulu öğrencileri yağmur-çamur demeden doğanın korunması gerektiğini anlatan resimler çizdi ve ödüllerine kavuştular.

Bahçeköy’deki Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda (Life Park) verilen kahvaltı ile başlayan etkinliğe 5 ortaokuldan 65 öğrenci katıldı.

Açık havada başlayan kahvaltı ve resim çizme etkinliği aniden yağmur bastırması nedeniyle yarım kaldı. Meteoroloji tarafından birkaç gün önce İstanbul’a ‘çamur yağacak’ şeklindeki uyarı gerçek olurken, öğrencilerin de resim kağıtları ıslandı. Öğretmenleri tarafından kapalı bölüme alınan öğrenciler çalışmalarını burada tamamladı.B

Etkinliğe katılan Kaymakam Ömer Karaman, Orman ve Suişleri Bölge Müdürü Haluk Özder, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Birsen Tosun, Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan, Tarım Müdürü Yavuz Acar, İlçe Müftüsü İbrahim Gemici, Mal Müdürü Şener Cıvak ile Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Akgündoğdu, İlhan Tekçe, Kenan Keskin, Life Park sahibi Erdem İpetçi, Genel Müdürü Aliye Isıklı ve resim öğretmenleri doğal parkın sakin ortamında sohbet edip, gezinti yaptı.

HATEMOĞLU ORTA OKULU ÖDÜLLERİ KAPTI

DResim çalışmasının tamamlanmasından sonra jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu Hatemoğlu Ortaokulu öğrencileri Ayça Bozkurt birincilik, Alayda Nur Akbaş ikincilik, Duygu Öztürk üçüncülük, İclal Gergin de mansiyon ödülü aldı. Sarıyer Orta Okulu’ndan Orhan Bayraktaroğlu da mansiyon alanlardan oldu. Öğrencilerin ödüllerini Kaymakam Ömer Karaman, Orman ve Su İşleri Böle Müdürü Haluk Özder, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ve Mal Müdürü Şener Cıvak verdi. Kaymakam Ömer Karaman yarışmaya katılan her öğrenciye özel hediyeler verirken, dereceye girenlere laptop, bisiklet ve fotoğraf makinası gibi ödüllerin de Kaymakamlıkta düzenlenecek törenle verileceğini söyledi. Karaman dereceye giren dört öğrencinin resim öğretmeni olan Hatemoğlu Orta Okulu’ndan Özlem Kıran’ı da özel olarak kutlayıp, başarılarının devamını diledi.

RESİMLER AYRI  AYRI DEĞERLENDİRİLİP, YORUMLANDIC

Bu arada ortaokul öğrencileri çizdikleri resimlerle, doğal hayatın korunması gerektiğinin önemini çizgileriyle ifade edip, büyüklerine adeta ders verdiler. Etkinliğe katılan Kaymakam, Orman ve Su İşleri Müdürü, Milli Eğitim Müdürü ve diğer konuklar öğrencilerin tüm resimlerini inceleyip, sahipleriyle konuşarak üzerinde yorumlar yaptı.

ÇOCUKLARA NEDEN FARKLI DAVRANILDI ANLAŞILAMADI

FÖte yandan havanın yağmurlu olacağı meteoroloji tarafından önceden bildirilmesine karşın resim çizme çalışmasının başından itibaren kapalı alanda yapılmadığı, ayrıca 40 kişilik protokol, basın ve öğretmenlere özel kahvaltı tabakları verilirken, 65 öğrenciye kumanya dağıtılmasına bir anlam verilemedi. Etkinliğe katılan bazı kişiler böyle bir ayrım yapılmasını doğru bulmadığını belirtip, “Biz çocuklarımızla aynı masalarda aynı tabaklarda aynı yemekleri yiyor ve onlara örnek oluyoruz. Böyle yerlerde onları küçümsemek ve geçiştirmek kişiliklerinin oluşumu açısından doğru değil” dediler.

(Tuncay DAĞLI)