1THK’nın en eski şubelerinden biri Sarıyer Şubesi, verdiği eğitim ve gerçekleştiği faaliyetlerle gençlere havacılığı sevdiriyor.

THK’nın amacının Türk toplumuna havacılığı sevdirmenin yanısıra, sivil ve sportif havacılığın gelişmesini sağlayıp, bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlayarak, personeli yetiştirip ‘uçan bir Türk gençliği’ yaratmak olduğunu söyleyen THK Sarıyer Şube Başkanı Hamdi Özkan, “Ağaç yaşken eğilir sözünden hareketle havacılığın ilk adımlarını okullarda 10 yaşından itibaren model uçak kursları vererek gerçekleştiriyoruz. Çoğunlukla Sarıyer Halk Eğitim Merkezi işbirliği içinde  verilen kurslarımız tamamen ücretsiz olarak, talep edilen okullarda verilmekte, okulların tatil olduğu dönemlerde ise yine ücretsiz olarak kurum bünyemizde kurslar açmaktayız. Kurum bünyesinde açtığımız kurslarımıza yaş sınırı olmadan her yaş grubundan katılım olmaktadır. Kurs sonunda vermiş olduğumuz sertifikalarımız ise 15 yaşından itibaren Eskişehir / İnönü, Antalya Karain ve Erzincan eğitim merkezlerimizdeki yine tamamen ücretsiz olan paraşüt, planör, yamaçparaşütü, yelkenkanat kurslarımıza temel oluşturmaktadır” dedi.

4HALKIN BİLMEDİĞİ BİRÇOK HİZMETTE THK’NIN İMZASI VAR

Yıllarca okullarda fitre-zekat zarfı dağıtarak ve Kurban Bayramı’nda deri bağışı alarak gelir elde ettiklerini söyleyen Hamdi Özkan, halk arasında bilinmeyen tek gerçeğin elde edilen gelirin tamamının THK’ya kalmaması olduğunu vurguladı. Özkan şöyle devam etti:

“THK’nın gelirlerinin yarısı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, kalan yarının yüzde 40’ı THK’ya kalmakta, yüzde 10’u ise Diyanet Vakfı, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kızılay ile paylaşılmaktadır. THK’ya kalan yüzde 40 ile de yılda 300 binden fazla gencimize ücretsiz havacılık kursları verip, yangın söndürme uçaklarımızla orman yangınlarına müdahale ediyoruz. Ayrıca Türk 3Silahlı Kuvvetleri’ne paraşüt ve planör uçuş eğitim desteği, organ/hasta/yaralı nakli için süratli hava ulaştırma desteği sağlıyoruz. Bunun yanın pilot yetiştiriyoruz, özel günlerde hava gösterileri yapıyoruz, açmış olduğumuz THK Üniversitesi’nde çocuklarımızı ücretsiz okutuyor, Genç Kanatlar topluluklarımıza üye olan gençlerde sosyal sorumluluk bilincinin yaygınlaşmasını sağlıyor, yapılan adak bağışlarını maddi durumu iyi olmayan ailelere konserve kavurma şeklinde dağıtıyoruz. 2012 yılında Sarıyer sınırları içinde 300 aileye kavurma yardımı yaptık. Bütün bu havacılık faaliyetlerimizi, devlet katkısı olmaksızın vatandaşlarımızın bağışlarıyla yürütüyoruz. THK Sarıyer Şubesi bünyesinde kurmuş olduğumuz Genç Kanatlar Topluluğu’muz ise Sarıyer sınırları içinde havacılıkla ilgili faaliyetler yapmakta ve Sarıyer’de yaşayan gençlerimize ve çocuklarımıza havacılığı sevdirmek amacıyla çalışmaktadır. Kendi bünyesinde yönetim kurulu ve 9 kol başkanı olan 2Genç Kanatlarımız her hafta yönetim kurulu toplantısı yapmakta ve ay içerisinde yapacakları faaliyetleri düzenlemektedirler. Sadece havacılık alanında değil eğitim, sağlık, sokak hayvanları, çevreyi koruma konularında da çalışmalar yapan gençlerimize yapmış oldukları faaliyetlerde en büyük destek Sarıyer Belediyesi’nden gelmektedir. Gençlerimizin her türlü ihtiyacını ve isteğini olumlu karşılayan ve gerçekleştiren Belediye Başkanımız Şükrü Genç ve yardımcılarına ve sesimizi duyuran Sarıyer Posta Gazetesi’ne teşekkür ederiz.”

GENÇLER BİRÇOK ETKİNLİĞİ YERİNDE İZLEDİ

THK Sarıyer Şubesi 2012 yılı Eylül ayından 2013 yılı Haziran’ına kadar 6şu faaliyetleri gerçekleştirdi:

Sarıyer sınırları içindeki okullarda havacılıkla ilgili resim yarışması düzenlendi, THK Sarıyer Şubesi Genç Kanatlar / Minik Serçeler grubunu Bahçeköy Atatürk Arburetum'a götürdü, liseli gençlerden oluşan topluluk, Hazerfen’deki Türk Yıldızları ve Solo Türk gösterisine götürüldü, birçok kurumun kendi tasarladıkları uçaklarla uçmaya çalıştıkları Rebul gösterisi Genç Kanatlar grubuna yerinde izlettirildi. Beşiktaş'taki İstek Vakfı'nın davetiyle anaokulu öğrencilerine THK’nu tanıtıcı ve pİlotluk mesleği ile ilgili seminer verildi. Balahatun İlköğretim Okulu’nun yeniden yapılandırılması ile ilgili gerçekleştirilen Genç Kanatlar Eğitim Gönüllüleri katıldı. İzmir / Selçuk / Efes'te bu yıl ilki düzenlenen Havacılık Festivali de izlendi.