FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Maslak Ayazağa bölgesinde bulunan Vadi İstanbul projesinin sahibi ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı FETÖ'den tutuklandı.

FETÖ soruşturması kapsamında dün iş dünyasından gözaltına alınan isimlerden en dikkat çekeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı olan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kavurmacı’nın Sarıyer’deki “Vadi İstanbul” projesi en çok tartışılan projelerden olmuştu. Aydınlı grubuna özel bu projeye havaray yapma ayrıcalığı getirilmişti. CHP grubu bu karara karşı çıkmıştı.

Silahlı terör örgütü üyeliğinden tutuklandı

Kavurmacı, savcılıkta yapılan sorgunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aralarında Nejat Güllü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 21 kişinin hakimlik işlemleri sona erdi. Hakimlik, “silahlı terör örgütü üyeliği" gerekçesiyle Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tutuklanmasına karar verdi.