7ÇYDD Üyesi Mahide Efeoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından söküldükleri için büyük protestolara neden olan Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçları beyaz kumaştan süs torbalarına resmederek ölümsüzleştirdi.

BURS ALAN ÖĞRENCİLERE VEDA YEMEĞİ VERİLDİ

ÇYDD Sarıyer Şubesi’nden burs alan ve bu dönem mezun olan 20 üniversite öğrencisine geleneksel veda yemeği verildi. Tarabya bir balık lokantasındaki yemeğe 50’ye yakın dernek üyesi ve öğrenci katıldı. Dernek Başkanı Gül çağlayan yemekte yaptığı konuşmada İTÜ ve Yıldız Teknik’in çeşitli fakülteleri ile İstanbul Üniversitesi  Orman Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin bundan sonra hayata atılacaklarını ve artık bir öğrenci olarak değil, erişkin bir kişi olarak yine ÇYDD’nin faaliyetlerine katılmalarını beklediklerini söyledi.1

YEMEĞE KATILANLARA HEDİYE ETTİ

Öğrenciler mezuniyet sevincini arkadaşları ve dernek yöneticileriyle paylaşırken ÇYDD üyesi Mahide Efeoğlu da kendi yaptığı kumaş boyama süs torbalarını yemeğe katılanlara hediye etti. Beyaz renkteki mini torbaların üzerine taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçları resmedip, içine şeker koyduktan sonra ağızlarını kurdele ile bağlayan Mahide Efeoğlu, “Taksim eylemi başlamasının ilk günlerinde içimde bir heyecan doğdu ve bu torbaları yapıp, üzerlerine ağaçların resmini özenerek çizdim ancak daha sonra protestocu öğrencilere polis müdahalesi olunca öfkelendim ve bazı resimleri çalakalem yaptım” dedi.

1Mahide Efeoğlu’nun ağaç resimli torbalarını anı olarak alan öğrenci ve dernek üyeleri, “Bizim için unutulmaz günlerin, unutulmaz hatırası olacak” dediler.

ÇYDD GENÇLERİNDEN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Öte yandan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi üniversiteli gençler, geçtiğimiz günlerde ÇYDD Sarıyer şubesi’nde bir değerlendirme toplantısı yapıp, önümüzdeki dönem gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

ÇYDD Gençlik Kolu Kolaylaştırıcısı Orman Fakültesi öğrencisi İlker Yaldız, dernek üyesi arkadaşlarıyla biraraya geldiği toplantıda İzmir’deki kurultayla ilgili gözlemlerini aktardı ve hep birlikte gelecek için değerlendirmede bulundular.

2ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan’ın da izlediği toplantıda gençlerin, birçok alanda fikir öne sürüp, çağdaş bir yaklaşımla tartışması dikkat çekti. Gençlerin kendi aralarında projeler üretip, yaşama geçirmesinden memnun olduğunu belirten Dernek Başkanı Gül Çağlayan, “Dernek olarak çok sayıda üniversite öğrencimize burs veriyor ve onların eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Onlar da kendilerine verilen desteği karşılıksız bırakmayıp, topluma yararlı insanlar olarak kendilerini yetiştirirken, ülke sorunlarına da duyarlı yaklaşıp, üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar” dedi.