ASarıyer Hacı Osman Bayırı’nda sorumsuz bir sürücü yüzünden meydana gelen kazada az daha büyük bir facia yaşanıyordu.

Pazar günü saat 14:00 sıralarında yaşanan kazaya karışan araç sürücülerinin ifadesine göre Sarıyer Merkez istikametinde gitmekte olan ve plakası alınamayan bir otomobil dönmek istediği tünel köprüsü kavşağını geçince durup, geri geri gelmeye başladı. Ancak arkadan gelen araçların şeridinde engel teşkil ettiğinin bilincinde olmayan otomobil sürücüsünün bu davranışı büyük bir kazaya yol açtı.

GERİ GERİ GELEN OTOMOBİLDEN KAÇARKEN BİRBİRLERİNE GİRDİLERB

Geri geri giden otomobili fark edip son anda sol şeride kaçan araçlar olası bir kazadan kıl payı kurtulurken, 34 DK 1480 plakalı otomobilin sürücüsü Halil Coşkun bu kadar şanslı değildi. Önünde geri geri gelen otomobili fark edip, sağ şeride geçen Coşkun’un kullandığı otomobile arkadan gelen 34 M 1669 plakalı dolmuş çarptı. Dolmuşun çarpmasıyla savrulup bariyerlere bindiren, ardından da yol ortasında ters istikamete dönen otomobilin sürücüsü ile yanında bulunan eşi ve oğlu yara almadan kurtuldu. Dolmuşta bulunanlar da şans eseri kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Büyük bir sorumsuzluk örneği gösterip, hiç suçu olmayan insanların hayatına mal olabilecek bir kazaya neden olan otomobilin sürücüsü ise kaza geçiren araçlardakilere yardım etmek yerine olay yerinden kaçmayı tercih etti.

Kazadan sonra yardım için çağrılan ambulanslar ise tünelFe giden sağ şeritten devam etmeyi akıl edemeyen sürücülerin kapattığı yolda ilerleyemedi. Trafik polislerinin müdahalesi ile yolu kapatan araçlar tünel yoluna sapınca ambulansların yolu açılabildi.

Bu arada kazaya neden olduktan sonra kaçan otomobil sürücüsünün yakalanması için MOBESE kameralarındaki görüntülerden yararlanılacağı belirtildi.

BU YOLDA BİR SORUN VAR..!

D

Öte yandan daha önce Sarıyer Posta’da yayınlanan haberlerde, tünel köprüsünde yapım hatası olduğunu belirtmiş ve burada çok kaza olacağı uyarısında bulunmuştuk. Daha önce yaşanan kazalar ile dünkü kaza da bu uyarılarımızda haklı olduğumuzu gösterdi.

Çünkü daha geniş bir yay çizerek yapılması gereken köprü dar bir kavis ve aniden yükselen bir yapıya sahip. Ayrıca tünel köprüsü kavşağı sürücülerin önüne aniden çıkınca, insanlar hangi yöne gideceklerini şaşırıyor, bu kazada olduğu gibi dönüşü kaçıranlar da geri geri gelip kazaya neden oluyorlar.

Bu nedenle ileride daha başka kazalar yaşanmaması için bir an önce köprüdeki bu doğumsal bozukluğun tedavi edilmesi gerekiyor. (Tuncay DAĞLI)