Sarıyer’in, hele de Merkez Mahallesi’nin bitmeyen çilesi, gürültü kirliliği… Trafik sorununun bir türlü çözülemediği ilçede minibüslerin gerekli gereksiz çaldığı zil eklemeli kornalar ve tabiî ki onlara eşlik eden sabırsız otomobil sürücüleri, tüm bunlar yetmezmiş gibi motosikletlerine patlatıcı egzoz taktırıp şov yapan motosikletliler…

Sarıyer’deki bu amansız sorunla ilgili yetkililerin harekete geçmesi için kaç kişinin şikayet etmesi gerekiyor? Kaç vatandaş harekete geçerse yetkililerimiz ciddiye alarak, sorunu çözme yoluna gidecek?

Sürücülerin pervasızlığından vatandaşlar bezmiş durumda… Bu bitmeyen gürültü çilesinin en büyük mağduru olan çevre esnafı sorunun çözüleceğine inancını yitirmiş… Hele bir trafik sıkışıklığı oldu mu, kulak zarlarını patlatacak cinsten bir korna terörüyle karşı karşıya kalıyor, Sarıyerliler…
NE ZAMAN TEDBİR ALINACAK?

Patlayan egzozların yaşattığı saniyelik irkilmeler, iş konsantrasyonunun yerini kızgınlığa ve öfkeye bırakıyor. Çevredeki binalarda yaşayan vatandaşların gece gündüz çektiği eziyete ise sadece Allah kolaylık versin diyebiliyoruz. Peki bunun tedbiri ne zaman alınacak?
YETKİLİLERİN UYUMA HAKKI

Evet, gürültü kirliği sadece Sarıyer’in sadece İstanbul’un değil; dünyadaki tüm yoğun nüfuslu şehirlerin sorunu… İyi de buna çözüm yolu bulmuş hiç mi şehir yok? Diğer metropollerin aynı sorundan muzdarip olması buradaki yetkililere uyuma hakkı mı veriyor?
VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

Vatandaş bir Sarıyerli bir İstanbullu olarak isyan ediyor. Sabırsız sürücülerin korna terörüne, ergen ruhlu motosikletlilerin egzoz terörüne ve defalarca dile getirilmesine rağmen kılını kıpırdatmayan yetkililere… Şikayetler çok, fakat çözüm için ne bir umut ne de bir hareketlenme var!