Bİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSPARK tarafından Sarıyer’de yaptırılan iki marinadan biri olan Tarabya Tekne Park’ın bir bölümünün dubaları söküldü.

Tarabya koyuna park eden teknelerin daha düzenli olması ve belediyeye gelir sağlaması amacıyla yapılan Tekne Park, hizmete girdi ancak bu kez de devreye çevre düzenlemesi çalışmaları girdi.

E

YOL VE KALDIRIM GENİŞLETİLDİ

Koy çevresindeki yolun ve kaldırımın genişletilmesi söz konusu olunca deniz içine kazıklar çakıldı ve üzerlerine beton döküldü. Özellikle Tarabya Meydanı’ndan Tarabya Oteli önüne kadar olan kaldırım 7-8 metrelik bir genişliğe ulaştı. Kaldırımın genişletilmesi nedeniyle daha önceden sabitlenen tekne park dubalarının sökülmesi gündeme geldi ve dubalar sökülerek kaldırıma yığıldı. Ancak marina yapımı ve çevre düzenlemesi olayının planı ve projesi daha önceden yapıldığı halde böyle bir ‘yapboz’un gerçekleşmesi şaşkınlık yarattı.

CHP'Lİ ZEYBEK KONUYU BELEDİYE MECLİSİNE TAŞIDI

4

Öte yandan Tekne Park’ın Tarabya Oteli tarafında kalan bölümünün sökülmesi olayını Sarıyer Belediye Meclisi’ne taşıyan CHP’li Gökan Zeybek, projenin yanlış uygulandığını söyledi. AK Parti’li Cemil Özbalta ise kaldırım genişletilmesi nedeniyle dubaların söküldüğünü ifade etti. Özbalta’nın bu sözlerine Zeybek, “Marina kaldırma değil, denize yapılıyor” diye cevap verdi.