13“MÜFTÜ İMAN GÜCÜYLE ÖNDE”

Tören bitti Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya, “Gelin sizi kiraz bahçelerine götüreyim, ağzınız tatlansın” dedi ve başladılar tepeye doğru yürümeye..

Yaptıkları trekking benzeri bir şeydi ama üzerlerinde takım elbise olması yürüyüşü biraz zorlaştırıyordu.

En önde İlçe Müftüsü İbrahim Gemici, arkasında ise Jandarma Komutanı Yzb. Fırat Işık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Acar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Akgündoğdu, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Halk Eğitim 9Merkezi Müdürü İsmail Çelik, Muhtar Semra Özkaya ve misafirleri sıralanmıştı.

Milli Eğitim Müdürü Gültekin, gençliğinde uzun süre futbol oynayan Müftü Gemici’yi kıskanmış olacak ki takılmadan duramadı ve, “Sayın müftümüz iman gücüyle önde gidiyor” dedi ve yetişmek için adımlarını sıklaştırdı.

Kiraz bahçesine gelince Muhtar Özkaya bu sefer yüksekten atlamayı teklif etti ve Müftü Gemici bu sınavı da başarıyla verdi. Tabi ki müftü yapar da diğerleri geri mi kalır onlar da teker teker dikenli telleri geçti..

Ve sonuç; ağaçların alçak dallarında bir tane bile kiraz yoktu..

Trekking; doğada, bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, genelde hafif tempolu sportif yürüyüşlerdir. (Tuncay DAĞLI)