1Baharın müjdecisi olarak her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz  Bayramı, bu yıl Kilyos Kumköy Bedii Feyzan İlk ve Orta Okulu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene katılan Milli Eğitim Müdürü celal Yılmaz Gültekin, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, İlçe Jandarma Komutanı Fırat Işık, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Tekçe, Kilyos Muhtarı Erdoğan Bezaroğlu, Okul Müdürü Ahmet Kurtul, bahçede yakılan odun ateşinin üzerinden atlayıp, demir döverek gelenekleri yerine getirdiler.

Nevroz Bayramı nedeniyle düzenlenen törende Kumköy Bedii Feyzan Orta Okulu öğrencileri şiir ve müzik dinletileri sundular. 22

Okul konferans salonunda başlayan kutlama töreni daha sonra bahçede devam etti. Öğrenciler ip çekme ve çuval içinde zıplama yarışı yaparken, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ile diğer protokol mensupları da okul bahçesine yakılan ateş üzerinden atlayıp, örs üzerindeki demir çubuğu çekiçle dövdüler.  Daha sonra davul-zurna eşliğinde halay çeken konuklar ardından açılan resim sergisini gezdiler. Kilyoslu hanımlar tarafından yapılan börek, çörek, yaprak sarması, kek ve tatlılardan oluşan ikram masası da konukların oldukça ilgisini çekti.

NEVRUZ BAYRAMI NEDİR?8

Nevruz Bayramı, İranlılar, Türkler, Kürtler, Azeriler, Afganlar, Arnavutlar, Gürcüler, Türkmenler, Tacikistanlılar, Özbekler, Kırgızlar tarafından kutlanan geleneksel yeni yıl ya da başka bir deyişle doğanın uyanışı ve bahar bayramıdır
Farsça new (yeni) ve roz (gün) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiş olup yeni gün anlamına gelmektedir. Her yıl 21 Mart’ta çeşitli etkinliklerle Nevruz Bayramı kutlanır. Ateş üzerinden atlama ve demir dövme olayı da Nevruz’un geleneklerinden dir.