Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Sarıyer’de kurban satış yeri ve kesim alanı Maden Mahallesi olarak belirlendi.

Sarıyer Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Maden Mahallesi’nde kurduğu kurban satış ve kesim alanında gerekli çalışmaları tamamladı. Kurban satışları için kurulan ve toplamda 84 metrekarelik ahşap zemin üzerinde bulunan 30 adet çadır brandalarla kaplanarak, spot lambalarıyla aydınlatıldı.

Sarıyer kurban satış ve kesim yeri Maden Mahallesi'nde

Kurban kesecek vatandaşlar Sarıyer Belediyesi Gelirler Müdürlüğü tarafından verilen hayvan kesim fişleriyle Maden’de bulunan alanda hem kurbanlarını satın alabilecek hem de aynı yerde kesimlerini deneyimli kasaplara yaptırabilecekler.

KURBAN_ÇADIRLARI_KURA_1Gerekli bütün tedbir ve hazırlıkların kanunlar göz önünde bulundurularak yapıldığı kurban satış çadırlarının bulunduğu alanda küçükbaşlar için 1, büyükbaşlar için 3 olmak üzere toplam 4 adet modern kesim ünitesi de ekipler tarafından kuruldu.

Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hayvan satmak için gelen esnafın kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerekli düzenlemeleri yaparlarken, getirilen hayvanların indirilmesi için rampalar, hayvanları tartmak için kantar, su ihtiyacını temin etmek üzere 4 ayrı yere su deposu, banyo, mescit ve otopark kurdu.

Sarıyer'de Kurban Kesim Ücretleri Belirlendi

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan sahiplerinin satış için alandaki çadırlarda yer alması ile birlikte bu yılın kesim ücretleri büyükbaş hayvan için 300TL, küçükbaş hayvanlar için 80 TL olarak belirlenmiştir.