Sarıyer'de at kurtarma operasyonu nefesleri kesti. Başıboş bir şekilde bırakılan at, bir metre boyundaki bahçe duvarından, atık su bulunan kanala düştü. Talihsiz hayvan, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kanaldan çıkarıldı ancak ayağa kalkamayınca tekrar düştü. 4 saat süren müdahale sonrası düştüğü  kanaldan kurtarılan at, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kısırkaya'daki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. At kurtarma operasyonu sırasında vatandaşlar da büyük bir özveri gösterdi.

Olay, Sarıyer’de Kilyos yolu üzerindeki Maden Mahallesi’nde yaşandı. Boş bir araziye terk edilen at, yaklaşık bir metre boyundaki bahçe duvarından atık su kanalına doğru yuvarlandı. Atı gören vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, atı bulunduğu yerden kurtardı ancak ayakta duramadığını görünce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerini bilgilendirdi. Yaralı at, düştüğü kanala tekrar yuvarlandı. Büyük zorluk yaşayan ata, yoldan geçen vatandaşlar da yardım etti. Sarıyer Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ve vatandaşlar, atı düştüğü kanaldan çıkardı.

VETERİNER HEKİM YARDIMA KOŞTU

Ata yardım eden Veteriner Hekim Aslı Uğur Tekinel, kliniğin olay yerine yakın olduğunu belirterek, yardıma koştuğunu kaydetti. Atın organlarının ağırlığının kalbe ve ciğerlere baskı yaptığını dile getiren Tekinel, “Bu yüzden durumunda risk vardı. Durumu şuan itibariyle normal. Yemek yeme işlemine başladı. 30 litre kadar da su içti. Aç ve susuz bir şekilde yaşamış. Bacaklarında da kırık olabilir” ifadelerini kullandı.

Talihsiz at, 4 saatin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Veteriner Hizmetleri ekibi tarafından alındı ve Kısıkkaya’da bulunan rehabilitasyon merkezine taşındı.