es1Sarıyer’de uyuşturucu madde ticaretine yönelik titiz çalışmalar yürüten Sarıyer Asayiş Büro Amirliği, gerçekleştirdiği yeni bir operasyonla insan yaşamıyla oynayan kötü niyetli kişilerin faaliyetine engel oldu.

es2

Önceki gün bir ihbarı değerlendiren Sarıyer Asayiş Büro Amirliği dedektifleri, Çayırbaşı Mahallesi’nde bazı kişiler tarafından uyuşturucu madde satıldığını tespit etti ve uyuşturucu tacirlerinin yaşadığı eve baskın düzenlendi. Yapılan operasyon sırasında satışa hazır vaziyette 70 paket esrar, 2 paket bonzai uyuşturucu maddesi, yaklaşık 800 gram paketlenmemiş esrar, uyuşturucu tartım ve paketlemesinde kullanılan düzenekler, bir adet ruhsatsız tabanca, sekiz adet tabanca fişeği ve bir adet av tüfeği ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak K.Y. (34) ve E.A. (24) isimli kişiler gözaltına alınıp, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldular.

GENÇLERİ UYUŞTURUCUDAN KORUMAK İÇİN ÖNLEMLER ALINIYOR

es

Öte yandan öğrenci velileri ile okul yöneticilerini tedirgin eden uyuşturucu satışına karşın Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından önleyici emniyet tedbirleri de alınıyor. Bu kapsamda bir yandan düzenlenen seminer ve konferanslarda ilgili kurum, kuruluş ve kişiler bilgilendirilip, aileler uyarılırken, sivil kıyafetli polisler de okul önlerinde önlem alıp, uyuşturucu satmak isteyen kişilere fırsat verilmiyor.

Emniyet yetkilileri gençlerin uyuşturucudan uzak tutulması için ailelere büyük görev düştüğünü, bu konuda kendi çocuklarında ya da çevrelerinde en küçük şüphe çekici bir durum gören kişilerin, emniyet birimlerine ihbarda bulunulmasının büyük yararı olduğunu belirtiyorlar.