Sarıyer'de yaşayan ve aktivist kişiliğiyle birçok kişinin sevgisini kazanan sanatçı Emin Turan sevenlerini üzdü. Önceki gün evinde baygın bir şekilde bulunan ve hastaneye kaldırılan Turan’ın; beyin kanaması geçirdiği belirlenirken, durumunun kritik olduğu ifade edildi.

Sarıyer’in sevilen isimlerinden aktivist, sanatçı ve yazar Emin Turan beyin kanaması geçirdi. Önceki gün evinde baygın bir şekilde bulunan Turan’ın hastaneye kaldırılması ile beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yapılan müdahale ile hayata tutunan Turan şuan Maslak Acıbadem hastanesinde yoğun bakımda uyutuluyor.
PAZARTESİ UYANDIRILMASI BEKLENİYOR

Durumu kritik olan sanatçının pazartesi günü uyandırılması bekleniyor. Beyin kanamasının yarattığı tahribatın uyandırıldıktan sonra belli olacağı ifade edilirken, ailesi ve sevdiklerinin 24 saat nöbet tuttuğu hastanede umutlu bekleyiş devam ediyor.
DOĞA VE İNSANI TEMEL ALAN AKTİVİST BİR SANATÇI

Giresun, Bulancak doğumlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi mezunu Emin Turan doğa ve insanlık adına birçok eylemin içinde olmasının yanında, yaptığı sanatsal çalışmalar, yayınladığı kitaplar ve yazılarıyla tanınıyor. Emin Turan en son kumda sanat festivalinde yaptığı eserle büyük beğeni kazanmıştı.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak sanatçıya acil şifalar diliyoruz.