7 Haziran’da yapılacak seçim öncesi siyasi partilerdeki milletvekilli aday adayları yoğunluğu yaşanıyor.  Milletvekilliğine olan bu ilgi adayların ‘Hizmet için mi ‘ yoksa ‘ Milletvekili olma ayrıcalıklarında yararlanmak için mi? sorularını akla getiriyor.


Bugün aday adayı olan milletvekillerinin bazıları sürecin hassasiyetini algılamadıkları gibi toplumun çeşitli kademelerinde görev yapan vatandaşlara karşıda hiç hoş olmayan söylemlerde bulunmaktadırlar. Oysa halkı yönetmek için TBMM yolculuğuna çıkan bu insanların çizdikleri profil temsiliyete yakışmıyor.

Bugün seçim süreçlerinde adaylar ile halk arasında köprü sağlayan medya önem taşımaktadır. Aday adayları bu gerçeği kabul etmek zorundalar. Küçük hesaplar peşinde olan bazı aday adayların tutumu bu gerçeği değiştiremez. Bu bağlamda bu alanda mesleğin etik kuralları çerçevesinde davranan ve görevini icra eden biz değerli medya mensuplarına karşı geliştiren yaklaşımı eleştiriyoruz. Bizler meslek ahlakını baz alarak yayın hayatımız sürdürürken aday adaylarının da bize aynı hassasiyeti göstermeleri gerekiyor.  Millete karşı sorumluluk bilinciyle çıkan aday adaylarının ilk olarak toplumun temel taşı olan basın mensupları karşı sorumlu davranmalıdırlar.

Bazı aday adayları tanıtım ve haber için kendilerini arayan meslektaşlarımıza,  ‘Fazla umutlanmayın’ ‘işim var’,  ‘sonra konuşalım’ şeklinde söylemleri ciddiyetsizliktir. Bu aday adayları toplum bir ferdi olan biz basın mensuplarına karşı sorumluluğunu yerine getirmiyor anlamını taşıyor.

Sarıyer’ de yazılı ve internet ortamında yayın yapan Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu olarak bizlere ve meslektaşlarımıza karşı geliştirilen bu yaklaşımı doğru bulmadığımı kamuoyunu bilgisine sunuyorum.

Bu yaklaşım içerisinde olan aday adaylarına birkaç önemli çağrım olacak:

Sizleri arayan meslektaşlarımız dilenci değil, gazeteciler. Onlara yaklaşımınız topluma yaklaşımınız demektir.

Siz reklam ya da çalışma yaparken gazetelerin devamlılığına ve verilerine bakın. Duyumlara göre hareket etmeyin!

İnsanların emeklerine saygı duyun!

Bölgeyi tanımayan danışmanlarla çalışmayın!

Fecebook ve Twetter aracılığıyla mı milletvekilli olacaksınız!

Biz medya mensuplarına karşı böylesi bir tutum içine giren bazı aday adayları bu tutumlarından derhal vazgeçmeli ve küçük hesaplarını bir kenara bırakarak yoluna devam etmelidir

Son olarak Sarıyer Posta Gazetesi olarak tüm siyasi partilere ve aday adaylarına eşit yaklaşım içinde olduğumuzu ifade ediyor ve kazananın Türkiye demokrasisinin olmasını istiyoruz.

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni

Levent PEHLİVANOĞLU