lodos2İstanbul'da gece başlayan kuvvetli lodos nedeniyle boğazda dev dalgalar oluşurken, ağaç dalları kuvvetli fırtınaya dayanamadı. Sarıyer Yeni Merkez Cami önündeki çınar ağaçlarının yüksek dalları da aynı şekilde gövdelerinden kopup, cami girişine düştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre Güneybatı yönünden esen rüzgarların yaklaşık 50 km. hıza ulaştığı belirtildi. Bugün geceyarısından itibaren etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtına nedeniyle çatılar yerinden sökülürken, tabelalar yerinden koptu, ağaç dalları kırılarak tehlike yarattı.

AĞAÇLAR UYGUN ŞEKİLDE BUDANMAMIŞ

lodos1

Sarıyer’de de etkinliğini hissettiren lodos nedeniyle karada ve denizde yaşam olumsuz etkilenip, bazı yerlerde can ve mal güvenliği tehlikeye girdi. Yeni Merkez Camisi önünde bulunan ve yüksekliği 50 metreye yaklaşan çınar ağaçlarının dalları da kırılıp, cami kapısı önüne düştü. Çevre esnafı ve cami görevlileri çınar ağaçlarını doğru budanmadığını, insanlar ve binalar için tehlike yarattığını belirtip, “Yüksek dalların budanması için belediyeye müracaatta bulunduk, ancak gereği yapılmadı. Bu ağaçların bir an önce uygun şekilde budanması gerekir” dediler.lodos4

 lodos3