Sarıyer Tarabya sahilinde oltayla balık yakalayanlarla ağ atıp bekleyenler aynı karede buluştu! Kimi sahilde küçük balık tutarken, kimi az ileride teknede ağlarına düşecek büyük balıkları bekliyor!
Boğaz’daki balıkların en bol ve bereketli olduğu günler yaşanıyor. Amatör ve profesyonel balıkçılar boğazdaki bu bereketten nasiplerini almak için olta ve ağlarını atıp ‘Rastgele’ diyor. İşte bu ‘Rastgele’lerden Sarıyer Posta’nın objektiflerine amatör ve profesyonel balık avcıları birlikte yansıdı.

 

Tarabya sahilinde sabah erken saatler sahile gelen amatör balıkçılar oltayla balık tutmaya çalışıyor. Günün erken saatleri ya da öğleden sonraları sayıları artan amatör balıkçılar, geçtiğimiz günlerde sahilde, bu işi meslek olan yapan balıkçılarla birlikte aynı karede buluştu.

BİRAZ UZAĞA GİTSELER İYİ OLUR

Amatör balıkçılar hem stres atmak hem de kendi ihtiyaçları kadar balık tutmak için kimi zaman denize saldıkları oltalarıyla beklerken, ekmek parası için denizde ağ atıp bekleyen balıkçılarda Tarabya sahiline yakın bir şekilde avlandı. Sahile çok yakın bir bölgede tekneyle avlanan balıkçılar, amatör balıkçıların da tepkisini çekiyor. Daha çok istavrit yakalayan amatör balıkçılar, yakınlarında demirleyen teknedeki balıkçıların daha açığa gitmesini istiyor. Oltayla şanslarını deneyen amatör balıkçılar yakaladıkları balıkların çok küçük olduğunu görünce, “Teknelerden bize balık kalmıyor ki. Hiç olmazsa biraz uzağa gitseler! Çok yakında avlanıyorlar. Bize balık bırakmıyorlar.”diye dert yandı.

Haber/Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com/