22Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman bir grup Sarıyerli işadamı ile birlikte Batı Afrika ülkelerinden Senegal’e gitti..

Başkenti Dakar’da yapılan çöl rallisi ile tanınan Senegal’de bir hafta kalacak olan Kaymakam Ömer Karaman’a The Grand Tarabya Oteli sahibi İzzet Bayraktar da eşlik ediyor.

GEZİ TURİZM AMAÇLI

Turizm amaçlı bir gezi olacağını söyleyen Kaymakam Ömer Karaman, “Senegal heyeti ilçemize gelip, işadamlarımızla çeşitli görüşmelerde bulundu. Biz de onların davetlisi olarak bu haftasonu Senegal’e gideceğiz. Bir haftalık ziyaretimiz sırasında birlikte gittiğimiz işadamları kendi alanlarında görüşmelerde bulunurken, özellikle ilçemize yabancı turistin gelmesini sağlayacak, turizme yönelik bağlantılar kurmaya çalışacağız” dedi.

sen

KAYMAKAM KARAMAN SENEGALLİYE SARIYER'İ TANITTI

Bu arada geziye katılan gruptakiler gitmeden önce biraraya gelip, gezinin içeriği hakkında görüş alışverişinde bulundular. Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman Senegale gitmeden önce makamına gelen Senegal heyetinden birine de Sarıyer'i anlattı. Kaymakamlık makamının penceresinden boğazı gösteren Karaman, Sarıyer'in doğal güzelliklerinden söz etti.

sen1

KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ'NİN AMACINA UYGUN BİR FAALİYET

kay1

Öte yandan önceki gün The Grand Tarabya Oteli’nde yapılan Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği’nin genel kurulunda ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan gelişmesi için turizme yönelik faaliyetlere ağırlık verileceği belirtilmiş, toplantıda Kaymakam Ömer Karaman ile İzzet Bayraktar ve Mustafa Keskin bir ara aynı fotoğraf karesinde yer almışlardı.

TANINMIŞ İŞADAMLARI DA KATILIYOR

Kaymakam Ömer Karaman’ın katıldığı gezide İzzet Bayraktar’ın yanı sıra Muzaffer Taşkın, Caner Aksüt, Hüseyin Bilgin, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Keskin ve Boğaziçi İmar Müdürü Süleyman Kul da bulunuyor. Bu arada geziye katılanlara sağlık önlemi açısından sarı humma hastalığına karşı aşı yapıldı.

Dakar-Indépendance

SENEGAL CUMHURİYETİ

Senegal Nehri'nin güneyinde, Batı Afrika'da yer alan bir ülkedir. Batıda Atlas Okyanusu, kuzeyde Moritanya, doğuda Mali, güneyde ise Gine ve Gine Bissau ülkelerine sınırı bulunmaktadır.

Ülkenin başkenti Dakar'dır. Dakar ülkenin ve Afrika kıtasının en batısında bulunan Cap-Vert yarımadasında kurulmuştur. Atlantik Okyanusu’na 531 km kıyısı bulunan Senegal'de tarihte çeşitli sömürge kolonileri kurulmuştur. Dakar'ın 300 metre açıklarında bulunan Gorée Adası 19. yüzyılda köle ticareti yapanlar tarafından kullanılmaktaydı.. Günümüzde bir turizm merkezi olan adaya köle ticaretinin dehşetini göstermek için turlar düzenlenmektedir. Senegal Fransa'dan bağımsızlığını 4 Nisan 1960 tarihinde kazanmıştır.