Mahkemenin 3. Köprü projesi güzergahının imar planını iptal etmesinin ardından Kuzey Ormanları Savunması bölgeye gitti. Mahkeme kararını tebliğ eden aktivistler, "Projenin durdurulmadığı her gün suç işliyorsunuz. Mahkeme kararını uygulayın, proje ruhsatını iptal edin ve inşaatı durdurun" dedi.


İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin, 3. Köprü Boğaz Geçiş Güzergahı imar planlarını iptal etmesinin ardından Kuzey Ormanları Savunması (KOS), mahkeme kararını tebliğ etmek için "suç mahalline" gitti. Garipçe Köyü'nden başlayarak binlerce ağacın talan edildiği inşaat alanına doğru yürüyüş yapan KOS aktivistlerinin burada gerçekleştirdiği basın açıklamasında, "Biriktirdiğiniz suçlara bir yenisini daha eklemeyin!" uyarısı yapıldı.

3.kopru_Açıklamada "Projenin durdurulmadığı her gün suç işliyorsunuz. Mahkeme kararını uygulayın, proje ruhsatını iptal edin ve inşaatı durdurun. Biriktirdiğiniz suçlara bir yenisini daha eklemeyin" uyarısında bulunuldu. KOS aktivistleri, siyasi partilere seslenerek "yolsuzlukları kırmızı çizgisi ilan etmiş, seçim bildirgelerinde doğa ve yaşamı savunma vaadi vermiş tüm siyasi partileri uyarıyoruz. Doğayı ve yaşamı savunanların yanında yer alın. Bizim kırmızı çizgimiz Kuzey Ormanlarıdır" dedi.

Açıklamanın ardından mahkeme kararını tebliğ etmek için bekleyen aktivistler jandarma engeline takıldı. İki otobüs jandarma ve bir TOMA'yla karşılaşan kitle, kararı ICA şantiye personel müdürü Özgür Kaya'ya okudu.