halk1AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, “Halkevleri, bilmem şu bu gibi ideolojik gruplar”, “illegal örgütler” dediğini ileri süren Sarıyer Halkevleri Şubesi üyeleri protestoda bulundu.

halk4

İL BAŞKANI AZİZ BABUŞÇU'NUN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

AK Parti’nin Ferahevler Mahallesi’nde bulunan İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Sarıyer Halkevleri Şube Başkanı Hasan Pulat, “SKY Türk360 televizyonu tarafından 15 Mart 2013 tarihinde yayınlanan “Şimdi Söz Sizde” programına konuk olan AKP İstanbul İl Başkanı Babuşçu, partisinin yerel seçim planlarını anlatırken, Sarıyer Halkevleri hakkında; “Halkevleri, bilmem şu bu gibi ideolojik gruplar”, “illegal örgütler” gibi, kentsel yıkıma karşı mücadele edenleri itibarsızlaştırmayı amaçlayan sözler sarfetmiştir. Bizler Sarıyer’i Sarıyer yapanlar, Sarıyer’in her santiminde emeği ve alın teri olan Sarıyerli yaşam savunucuları olarak bu çirkin karalama kampanyasına dur demek ve yanıt hakkımızı kullanmak için buradayız” dedi.halk3

"AK PARTİ KAYBETMEKTEN KORKUYOR"

AK Parti’nin önümüzdeki seçimlerde yenilgiye uğrayacağını ileri süren Hasan Pulat şöyle devam etti:

“AK Parti korkuyor. 3. köprü ve 3. havaalaını projesiyle Yeni İstanbul ucubeleriyle, Derbent gibi mahallelerimize yönelik saldırılarıyla, kentsel yıkımın odaklarından birisi haline getirilmeye çalıştığı Sarıyer’de yenilgiye uğramaktan korkuyor. Sarıyer halkının mücadele birikiminin bütün İstanbul kentine örnek olmasından korkuyor.”

YÜZ METRE SLOGAN ATARAK YÜRÜDÜLER

Basın açıklaması yapmadan önce AK parti İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binaya yüz metre mesafede toplanan Sarıyer Halkevleri üyelerine Sarıyer’de kentsel dönüşüm konusunda birlikte hareket etmek için kurulan mahalle dernekleri de destek verdi. Ellerindeki pankartlarla, slogan atarak AK Parti binası önüne yürüyen protestocular burada herhangi bir engelle karşılaşmadan basın açıklamasını yaptılar. halk2

POLİS OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM ALDI

Sarıyer Halkevleri’nin AK Parti İlçe Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklaması nedeniyle emniyet görevlileri, parti binası önünde olağanüstü önlem aldı. Çok sayıda özel tim ve çevik kuvvet polisi parti binası önünde bulundurulurken, binanın önü barikatlarla çevrildi. Sarıyer’den sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı tarafından idare edilen emniyet görevlilerine Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya tarafından gerekli talimatlar verildi. Herhangi bir saldırıya karşı gaz bombası ve biber gazı ile hazır bekleyen emniyet görevlileri, kendilerini korumak için gaz maskeleri de bulundurdular.