aksa1

Giresun Federasyonu, İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği ve Giresun Derneklerinin başkanları tam kadro Sarıyer Ak Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ettiler. Sıcak bir ortamda geçen görüşmede Sarıyer için karşılıklı  iyi temennilerde bulundular. Giresun ve Giresun halkının problemleri konuşuldu.

Giresun Federasyonu Başkanı  Hasan Turan konuşmasında; Sarıyer ve Ayazağa’da özellikle Giresunlu’nun ve Giresun derneklerinin çok fazla olduğunu, hedeflerinden birinin de Dünyanın her yerinde bulunan hemşehrilerini birlik beraberlik içerisinde bir araya toplamak, kaynaşmasını ve tanışmasını sağlamak olduğunu belirterek;  “Giresun insanının ve Giresun’umuzun ruhu Asiye Koca Demir’in zaten burada, bizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz, yönetimdeki hemşehrilerimizin her zaman yanında olacağız kendilerine başarılar dileriz,” dedi.

İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Demircan Yetkin ise; “İstanbul’da Orta Öğretimde görev yapan 3 bini aşkın Giresun’lu öğretmenimizin sesi olarak faaliyetlerini devam ettiren derneğimizin Genel Sekreteri Asiye Koca Demir kardeşimizle kuruluşundan itibaren birlikte çalışıyoruz. Gözünü budaktan sakınmayan, çalışkan bizi en iyi temsil edeceğine inandığımız bir kardeşimizdir. Kendisine ve yeni  yönetiminize başarılar dileriz,”

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, derneklerin ve Federasyonun yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra, sözlerine şöyle devam etti; “Yönetim Kurulumuzda her bölgeden her yöreden arkadaşlarımız var. Giresun’dan da altı arkadaşımızla çalışmalarımız devam ediyor. Sarıyer çok fazla problemi olan bir ilçe ancak, yönetimdeki arkadaşlarımızla din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, doğruluk, dürüstlük hakkaniyet ilkelerinden taviz vermeden her bir Sarıyerli kardeşimizin problemlerine çözüm üretmeye çalışıyoruz. Yönetim Kurulumuzdaki  Giresunlu arkadaşlarımızla çalışmaktan ve sizleri burada ağırlamaktan son derece mutlu olduk,” dedi.

Samimi ve uzun bir sohbetin ardından İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Demircan Yetkin tarafından aynı zamanda derneğin Genel Sekreterlik görevini yürüten Ak Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Asiye Koca Demir’e  Osmanlı Tuğrası hediye edildi. Ziyaretin ardından  Asiye Koca Demir yaptığı açıklamada; “Ben gurbetçi bir ailenin çocuğuyum. İnsanın kendi kokusunu memleketinin havasını alacağı bir yüzü ne kadar özlediğini çocukluğumda hissettim. İnsanların, doğup büyüdüğü topraklardan aş, iş ekmek mücadelesi için koparak, büyükşehirlerde nasıl bir yaşam mücadelesi verdiğini görenlerdenim. Küçükken öğretmenim hayallerimizi sorduğunda, hayallerimden birinin de  “Giresun’lu bütün hemşehrilerimi ve akrabalarımı çok büyük bir meydanda görmek isterdim” demiştim. Şimdi bunu gerçekleştirmek için gece gündüz çalışan, Giresun isminin bulunduğu her yere yetişen  başta Giresun Federasyonumuzun Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Turan’a, Başkan Yardımcısı Abdullah Akgün’e, yönetim kurulunun her bir üyesine, Giresun derneklerimizin saygıdeğer başkanlarına, yıllardır beni bağrına basan “bizim kız” ismiyle özdeşleştiren Giresun’lu hemşehrilerime, teşekkür ederim.” Dedi.

Sözlerine devam eden Demir, “Son olarak, beni öncesinde tanımadığı halde fırsat ve sorumluluk veren, Sarıyer  için gecesini gündüzüne katan, eğitimci olması hasebiyle çözümleyici kişiliğine de güvendiğim, kendisiyle çalışmaktan mutluluk duyduğum, İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Özdemir’e teşekkür eder saygılar sunarım. Bana güvenen değerli büyüklerimi asla mahcup etmeyeceğim.”