kaz10Dün sabah saat 10:00 sıralarında Sarıyer-Büyükdere İskele kavşağında meydana gelen kazada bir dolmuşun kırmızı ışıkta bekleyen araçlara arkadaş çarpması nedeniyle adeta can pazarı yaşandı.

Sarıyer-Beşiktaş hattında çalışan 34 M 0891 plakalı dolmuş, Sarıyer yönünde seyrederken, Büyükdere İskele kavşağındaki kırmızı ışıkta bekleyen araçlara arkadan çarptı, minibüsle birlikte 5 araç büyük ölçüde hasar görürken, dolmuşta bulunan 3 yolcu yaralandı.

DOLMUŞ SÜRÜCÜSÜ : “FRENİM PATLADI”

6Dolmuş sürücüsü Süleyman Karaosman’ın (elleri açık konuşan kişi)iddiasına göre aracın freni patladığı için kırmızı ışıkta duramadı ve beklemekte olan otomobillere zincirleme olarak arka arkaya çarparak ancak durabildi. Kaza sırasında dolmuşta bulunan yolcular arasında büyük panik ve korku yaşanırken, çok sayıda yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Dolmuştan inen yolcular korku içinde kaldırıma oturup, ambulans bekledi. Dolmuşun sağlı sollu çarptığı araçların sürücüleri Özkan Arslan, Adem Turgut, Hakkı Ateş ve Ufki Uyanık ise aniden ortalarına dalan minibüsün yarattığı can pazarında neye uğradıklarını şaşırdılar. Bazı otomobiller kaza sırasında hurdaya dönerken, sürücüleri ve içinde bulunan yolcular hafif yaralanıp, ayakta tedavi edildiler. Yaralanan dolmuş sürücülerinden 3’ünün tedavisinin Okmeydanı Hastanesi’nde tedavilerinin devam ettiği belirtildi.         

KAZANIN HEMEN ARDINDAN SARIYER POSTA ORADAYDI

kaz1

Kazanın hemen ardından olay yerine ulaşan Sarıyer Posta kamerası yaşananları saniye saniye kaydederken, kazaya tanık oklan bazı vatandaşların dolmuş sürücüsü Süleyman Karaosman’ı aşırı süratli gitmekle suçladıkları görüldü. Sürücü Karaosman ise süratli olmadığını, freni boşalınca aracı durduramadığını ifade etti.  Kaza nedeniyle kazıklı yol olarak bilinen Piyasa Caddesi Sarıyer yönünde uzun süre trafiğe kapandı. Yaralılara müdahale için gelen ambulansa da bu nedenle olay yerine ulaşmada zorlandı. Kazan sonra dolmuş sürücüsü emniyet görevlileri tarafından gözaltına alınarak semt karakoluna götürüldü.       

(Haber-Kamera:Tuncay DAĞLI)