CHP Sarıyer Engelliler komisyonu tarafından Sarıyer Meydanı Atatürk heykeli önünde tüm geliri engelliler için kullanılmak üzere düzenlenen 5 çadırlık ikinci el satış kermesi büyük ilgi gördü.

CHP Sarıyer Engelliler Komisyonu tarafından, tüm geliri engelliler için kullanılmak üzere düzenlenen kermese ilgi büyüktü. Sarıyerlilerin akın ettiği kermeste, bağışçılardan toplanan, kullanılabilecek durumdaki çok sayıda kadın, erkek ve çocuk kıyafeti yardım severlerin ve ihtiyaç sahiplerinin satışına sunuldu.

engelliler 33“Kermese ilgi beklediğimizden büyük oldu”

CHP Sarıyer Engelliler Komisyon Üyesi Aysun Deniz, “ Sarıyer Belediyesi’nin desteğiyle yaptığımız bu kermesteki amacımız, kermesten elde edilen gelirlerle engelli vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye temin etmek. Satılan ürünlerin tümü bağışlanmış ürünler. Hepsini gönüllülerimizden, destek vermek isteyen insanlardan topladık. Özellikle sosyal medyadan yardım severlere çağrıda bulunduk. Ve talep erken saatlerde olmasına rağmen beklediğimizden büyük oldu. İnşallah daha fazla kalabalık olacak ve amacımıza ulaşacağız, alacağız tekerlekli sandalyelerimizi. Bir gün sürecek olan bu kermesimizi düzenli olarak haftada bir ya da iki haftada bir yapmayı da planlıyoruz. Tüm yardımseverleri kermesimize bekliyoruz” dedi.

"Sandalyelerimizi alıp gideceğiz"

CHP Sarıyer Engelliler Komisyonu üyesi Aslı Kamber Tuzcuoğlu, “Bu seferki kermesimiz çok daha güzel başladı. Normalde kermesimize bu kadar yoğunlukta gelen olmuyordu ama bugün ilgi beklediğimizin üzerindeydi, çok mutlu olduk.  Ne yazı ki daha önce çok fazla bir gelir elde edemiyorduk. Şimdi çadırlarımızı 5’e çıkardık ve kermese ilgi de giderek artmaya başladı. İnşallah tekerlekli sandalyelerimizi alıp gideceğiz” dedi.

Demir: Böylesine bir sosyal projede olmaktan dolayı çok mutluyuz

Sarıyer kermes müdavimi olan Ayşe Demir de şöyle konuştu: “ Ben genelde böyle kermesleri dolaşırım hep. Feriköy, Bomonti, Sarıyer Çarşamba pazarı gibi bu kermesi de kaçırmak istemedim. Hem ucuz, markalı, güzel kıyafetler var hem de engellilere bir nebze olsun yardımda bulunuyorum bu da beni çok mutlu ediyor…”

engelliler 3Hanımlar kıyafetler için kapıştı

Engellilere yardım için kurulan Kesmeste, ikinci el kıyafetlerin yanı sıra etiketi çıkarılmamış marka kıyafetler, çok sayıda kitap, biblo ve yardımseverlerin yaptığı sanat eserleri de yer aldı. Kermeste, aldığı kıyafetleri poşetlerine tıka basa dolduran hanımlar arasında, zaman zaman kıyafetler için tatlı kapışmalar yaşansa da Sarıyerliler, kermesten hem ucuz hem de marka kıyafetlere sahip olma imkanı elde ettikleri için hayli mutlu ayrıldı.