1Askerlik çağına gelenlerin vatani görevlerini yapacakları yerlere gitmeden önce aileleri ve arkadaşları tarafından yapılan asker uğurlama ve kına yakma töreni bir günlük sembolik olarak askerlik yapacak olan engelli gençler için de gerçekleştirildi.

Şehit Üsteğmen Ali Büyükdiçle Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda yapılan törende, ellerine kına yakılan engelli 17 genç için kızlar türkü söyleyip, halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Kenan Keskin, İlhan Tekçe, Şehit Üsteğmen Ali Büyükdiçle Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Can Dağaşan, Yardımcısı Erkan Çapoğlu, Hüseyin Kalkavan Lisesi Müdürü Faruk Genç, okula ekonomik destek sağlayan hayırsever işadamı Hüseyin Cevahir ve engelli aileleri ile Doğa Koleji ve Hüseyin Kalkavan Lisesi öğrencilerinin de katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.

“ENGELLİLER İÇİN MODERN BİR EĞİTİM VE UYGULAMA OKULUNA İHTİYAÇ VAR”12

Engelli öğrencilerle, okula gelen konuk liselilerin sevgi ile sarmaş dolaş olup, kaynaştığı tören, müzik, halk oyunu ve kına yapma merasimi ile şenliğe dönüştü. Törende konuşan Şehit Üsteğmen Ali Büyükdiçle Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Can Dağaşan ile Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Keskin, engellilerin de bu toplumun bir parçası olduğunu ve özel eğitimle kazanılmaları gerektiğini belirtiler. Engelli çocuk ve gençler için Sarıyer’de büyük bir okula ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Kenan Keskin, “Mevcut okulumuz ihtiyaca cevap vermiyor. Çalışma odaları, özel eğitim sınıfları ve spor salonu olan bir okula ihtiyacımız var” dedi.

ASKER UĞURLAMA TÖRENİNDE KINA YAKILDI TÜRKÜLER SÖYLENDİ

6

Yarın Garipçe’deki Sarıyer Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı’nda bahriyeli kıyafetleriyle yemin edip, silah tutarak bir günlük askerliklerini yapacak olan Şehit Üsteğmen Ali Büyükdiçle Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nun engelli gençleri, okuldaki etkinlikte her zamankinden farklı anlar yaşadı. Hüseyin Kalkavan Lisesi halk oyunları ekibinin Karadeniz oyunları gösterisinden sonra aynı okulun müzik grubu bir konser verdi. Etkinliğe katılan öğrenciler hep birlikte şarkı söyleyip, halay çekti, günün moda danslarını yaptı. Ardından kına yakma törenine geçildi ve sembolik askerlik yapacak olan engelli gençlerin parmaklarına kınalar yakıldı. Etkinliğin ikramı ise tavuklu pilav oldu.

Bu arada Doğa Koleji öğrencileri okulun arka bahçesindeki boş duvarı boyayıp, çeşitli şekiller yaparken, el izlerini de duvarda hatıra olarak bıraktılar.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OKULDA İNCELEME YAPTI2

Toplantısı olduğu için asker uğurlama ve kına töreninde bulunamayan Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ise daha sonra geldiği okulda bazı sınıfları dolaştı, öğretmen ve öğrencilerle görüştü. Gültekin de, frefabrik bir binada hizmet veren engelliler okulu için daha geniş kapsamlı, modern bir binaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Şehit Üsteğmen Ali Büyükdiçle Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri yarın Garipçe’deki Sarıyer Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı’nda yemin edip bir günlük askerliklerini yapacaklar. Ayrıca okul öğrencilerinin 13 Mayıs’ta İstinye Park’ta açacağı resim sergisi 16 Mayıs’a kadar gezilebilecek. (Tuncay DAĞLI)