3Türkiye’nin ilk UNICEF öğrenci kulübünü kuran Tarabya İngiliz Okulları öğrencileri, karne gününe özel düzenledikleri Emre Aydın Konseri ile yıla veda ettiler. Konserin davetiye satışlarını üstlenen öğrenciler, örnek bir davranışla konserin tüm gelirlerini UNICEF’in Soma projesine bağışladılar.

Konser öncesi UNICEF kulübü öğrencilerini kulisine kabul eden Emre Aydın, “Her konser öncesi biz ekipçe çok heyecanlıyız, fakat bu konserin Soma yararına yapılmasından dolayı büyük bir hevesle sahneye çıkacağız.” dedi. Sanatçıların sadece sosyal yardım projelerinde yer alması değil, duyarlılıklarını belli etme misyonu da taşıdığını söyleyen Emre Aydın, “Bu tarz projelerle ile bu duyarlılık perçinleniyor” diyerek Tarabya İngiliz Okulları öğrencilerine kendisini bu projeye davet ettikleri için onur duyduğunu belirtti. Diğer sanatçılar için de fikir isteyen Tarabya İngiliz Okulları öğrencilerine Emre Aydın, böyle büyük ve samimi projelere tüm sanatçıların destek vereceğini, onların da herkes gibi duyarlılıklarının çok fazla olduğunu belirtti.

Tarabya İngiliz Okulları’nın özel daveti ile konsere gelen Parıltı Görmeyen ve Az Gören Çocuklara Destek Derneği aileleri ve çocukları Emre Aydın tarafından kulislerinde ağırlandı ve hatıra fotoğrafı çekildiler. Daha sonra hayranlarının büyük sevinci eşliğinde sahneye çıkan Emre Aydın, “Türkiye’de her sosyolojik olayın çabucak unutulduğu bir ortamda, tam bir ay sonra böyle bir organizasyon düzenlenmesi çok anlamlı ve çok duyarlı” dedi. Son olarak “Bugün burada olan herkese desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ederim” diyen Emre Aydın müzik ve duygu dolu konserine devam etti.

Konserin sonuna doğru sahnesine Tarabya İngiliz Okulları Koordinatörü Ayşegül Gökmener ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Sanem Bilgin Erkurt’u kabul eden Emre Aydın, projeye katkısı ve desteği sebebiyle öğrencilerden teşekkür plaketi aldı. Türkiye’de ilk defa bir lisede UNICEF Kulübü kurduklarını belirten UNICEF Türkiye Genel Müdürü Sanem Bilgin Erkurt, UNICEF’in katkılarına bu kulübün büyük katkıları olacağına inancının tam olduğunu belirtti ve Emre Aydın’a da UNICEF adına teşekkürlerini sundu.

Türkiye’nin en sevilen Vine fenomenleri olan Halil Söyletmez, Emre Balık ve Doğa Konakoğlu’da bu projeye davet edildikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler. Konser öncesi sahne alan üçlü DJ performansı gerçekleştirdiler.UNICEF’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Soma’daki faciada hayatını kaybedenlerin çocuklarına uzun vadeli psikososyal destek projesine maddi destek sağlayacak konserin tüm gelirleri Tarabya İngiliz Okulları tarafından UNICEF Türkiye’ye aktarıldı. Soma’daki çocuklara bireysel ve grup terapileri gerçekleştirebilecek ekipler kurmayı amaçlayan UNICEF, büyük bir konser ile projeye destek topladı.
Tarabya İngiliz Okulları’nın gerçekleştireceği bu konserden elde edilecek gelirler UNICEF’in Soma projesini desteklemek amacıyla kullanılacağı belirtildi.