Pınar Mahallesi’nde eczacılık yapan ancak aynı zamanda CHP’de siyasetle de uğraşan Fadik Eker, mahallesinin kadınlarına jest üstüne jest yapıyor. Geçtiğimiz ay kadınların spor yapması için eczanesinin altondaki salonu ücretsiz tahsis eden Fadik Eker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle de bir kahvaltı verdi.

fad2

Mesleğinin yanı sıra sosyal ve siyasi çalışmalarıyla da öne çıkan Fadik Eker’in davetine Pınar Mahallesi’nde yaşayan çok sayıda kadın gelirken, Belediye Başkan Yardımcıları Recep yel, Gülperi Özdemir, sendikacı Asalettin Arslanoğlu, ÇYDD Başkanı Gül Çağlayan, Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz ve kadınların spor eğitmenliğini yapan Çiğdem Kılıç da katıldı.

fad1

Kahvaltı öncesi kısa bir konuşma yapan Fadik Eker, mahallesinin kadınlarının sosyal ve siyasal anlamda daha aktif olmalarını istediğini, ekonomik sorunlarını yenmiş, kendi ayakları üzerinde duran bireyler olarak toplumdaki saygın yerlerini almada onlara gerekli desteğin sağlanması gerektiğini söyledi. Eker’den sonra konuşan Başkan Yardımcıları Recep Yel, Gülperi Özdemir ve sendikacı Asalettin Arslanoğlu da kadın hakları ve kadınların sosyal yaşamdaki yerleri konusundaki görüşlerini ve önerilerini ifade ettiler. Muhtar Ayhan Yılmaz ile Çiğdem Çelik de çalışmaları ile ilgili bilgilendirme de bulunup, giderek daha fazla dayanışma sergileyen kadınların birbirlerinden kopmadan, kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladılar.

fad3

Eczacı Fadik Eker kahvaltı sırasında konuklarına kırmızı karanfil hediye ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kahvaltıya katılan kadınlar da düşünce ve görüşlerini ifade ederken kendilerini düşünüp, destekte bulunan Fadik Eker ile Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür ettiler.