ATATRK~1Sarıyer’in Yeniköy Mahallesi’nde bulunan Yeniköy Orta Okulu’nda görevli din kültürü öğretmeni A.S.,okuldaki bir öğretmen tarafından hazırlanan panodaki Atatürk resmini iki kez indirip, attığı iddiasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulunuldu.

Cumhuriyet gazetesinde Kayhan Ayhan imzasıyla yayınlanan haberdeki iddiaya göre Yeniköy Orta Okulu’nda görevli din kültürü öğretmeni A.S., okuldaki bir öğretmenin hazırladığı panodaki Atatürk resmini çıkararak yere attı. Panoyu hazırlayan öğretmenin resmi yeniden yerine asmasından sonra Atatürk resmini dün bir kez daha çıkarıp atan A.S., dört öğrenci tarafından okul idaresine şikayet edildi. Panoyu hazırlayan öğretmen tarafından uyarılan A.S., “Burası kimsenin tekelinde değil. İstediğimi yaparım. İstediğim resmi, babamın resmini bile oraya asarım” diye karşılık verdi.

Başka bir öğretmen ise A.S.’nin bir öğrencinin taktığı Atatürk rozetini çıkarmasını isteyip, “Onu çıkar. Oraya çiçekli bir rozet tak, sana daha çok yakışır” dediğini iddia etti.

Ders saati aralarında ilahi söylettiği, öğrencilere tırnaklarını uzatmamaları için telkinde bulunduğu ileri sürülen A.S. hakkında okuldaki öğretmenler tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulunulduğu belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÜLTEKİN: ATATÜRK RESMİ ATILMAMIŞ YERİ DEĞİŞTİRİLMİŞ”ce

Öte yandan Sarıyer Posta gazetesinin konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, din dersi öğretmeni A.S. nin aynı zamanda sınıf öğretmeni olduğunu ve Atatürk resmini panodan alıp, başka bir yere koyduğunu söyledi. Gelen bilgiler üzerine soruşturma başlattığını belirten Gültekin, “Bana daha önceden yazılı bir şikayet gelmedi. Olayı gazeteden okuyunca okul müdüründen bilgi aldım. Din dersi öğretmeni A.S., başka bir öğretmenin hazırladığı panodaki Atatürk resmini alıp, başka bir yere koymuş, yere atmamış. Ayrıca öğrencilere yakanıza gül rozeti, çiçek rozeti takın, daha çok yakışır demiş. Atatürk aleyhinde bir konuşma yapmamış. Başlatılan soruşturmayı devam ediyor” dedi.

EĞİTİM İŞ’TEN AÇIKLAMA

“Yeniköy Orta Okulu’nda yaşandığı iddia edilen olayla ilgili olarak Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Maksut Balmuk basına yazılı bir açıklamada bulundu, ,işte o açıklama:

“Hükümete göbekten bağlı olan Sarı Sendika yüzü kızarmadan din, inanç ve özgürlük adına yaptığını söylediği sözde sivil itaatsizlik eylemiyle eğitim kurumlarımızda olmadık olaylar yaşanmaya başladı.
Daha geçen hafta Manisa Şube Başkanımız nöbet defterine yönetmeliğe aykırı giyinerek gelen öğretmenleri yazarken darp edildi.
Bu da yetmedi Arnavutköy'de bir öğrenci, üstelik küçük bir çocuk çarşafla derse girdi. İlçe Müdürü de bu durumu savunmaya, işlem yapanları tehdit etmeye kalkıştı.
Bunlar da yetmedi, Sarıyer'de bir okulda Din Kültürü öğretmeni Atatürk portresini indirdi ve öğretmeler arsında tartışma çıktı.
Veliler çocuklarının sivil itaatsizlik yapan öğretmenlerden ders almamalarını talep etmeye başladılar.
Bunlar bizim duyduklarımız, kimbilir daha neler var ve neler olacak...?
Sarı sendikayı da, onlara sesini dahi çıkarmayan bakan ve diğer yetkililere de tekrar sesleniyoruz, ülkeyi çıkmaza sürüklemeyi bırakın. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti çizgisinden çıkarmaya yönelik eylemler son bulsun, müsaade edenler de müdahale etsin.

Sarıyer Yeniköy İlköğretim Okulu’nda yaşanan olaya İlçe Müdürü ve Kaymakam el atsın. Aynı zamanda sivil itaatsizlik adı altında yapılan eylemle ilgili gerekli hukuki süreci de başlatsınlar. Cumhuriyet için yürüyenlere, hak arayan Tekel işçilerine yapılanları unutmadık... Görünen o ki gücünüz sizden olmayana ya da eleştirene yetiyor yandaş ne yaparsa yapsın hak, yandaş olmayana da cop, tazyikli su, biber gazı hak... İşte ileri demokrasi...”
Maksut BALMUK
Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı