111İBB tarafından Darüşşafaka Mahallesi TFF binası karşısında yaptırılan park konusunda halk arasında yayılan söylentiler kafaları karıştırıp, mide bulandırıyor.

Parkta devam eden çalışmaları takip eden bazı vatandaşlar Sarıyer Posta’ya yaptıkları açıklamada, “Burasının vatandaşlar için gezi ve dinlenme amaçlı park yapıldığını söylüyorlar ancak geniş bir alanı betonladılar. Burayı park diye çay bahçesi yapıp, birilerine kazanç kapısı açmalarını istemiyoruz” dediler.

Bu arada yapılan çevre düzenlemesi sırasında belirgenleşen süs havuzu ve beton kaplamayı gösteren vatandaşlar, “Burada bir de şelale yapılacağını söylemişlerdi ama onu da göremiyoruz. Ayrıca çok sayıda ağacı kestiler. Park yaparken ağacı kesmenin ne alemi var? Halka söylenenin başka, yapılanın başka olmasını istemiyoruz” diye konuştular.2

Aynı alanda Sarıyer Belediyesi’nin cemevi yapmak istemesi nedeniyle çıkan tartışmalardan sonra şimdi de park diye çay bahçesi yapılacağı söylentilerinin yayılması nedeniyle Darüşşafaka Mahallesi sakinlerinin tedirginliği devam ediyor.