Sarıyer Belediyesi, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ara tatilinde Sarıyer’de yaşayan öğrencileri sinema ve tiyatro gösterisi ile buluşturdu.


15 günlük tatilin her günü bir etkinlik düzenleyen Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü, öğrencilerin boş zamanlarını keyifle geçirmelerini sağladı. Servislerle mahallelerinden alınarak, ücretsiz sunulan gösterilerin keyfini çıkartan öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür etti.

635587399347786484Sarıyer Belediyesi Tiyatrosu, çocuklar için iki oyunla sahnede yerlerini aldı. Sabahattin Mutluer’in hayal kurmayı çok seven Nino’nun, başına gelenlerin hikâyesinin anlattığı Hayalci ve sıra dışı bir dans yeteneği olan sevimli eşeğin hikayesinin anlatıldığı Eric Voos’un Dans Eden Eşek oyunu sömestre tatilinde çocukların beğenisine sunuldu.

 Doyasıya eğlendiler


Sömestre tatilinin ikinci haftasında ise çocukların hayal dünyalarının gizemi beyaz perdeye yansıdı. Mısırlarını, cipslerini yanlarına alarak Eulenstein Kalesi'nde gündüzleri tavan arasındaki bir sandıkta uyuyarak geçiren sevimli hayaletin, gecelerine şahit olabildiği bu dünyayı gün ışığında da görmek istemesinden sonra başına gelen olayların anlatıldığı Sevimli Hayalet filmini izlediler.

Çocukların sömestr tatilleri Cressida Cowell'in romanından uyarlayan Hiccup ve ejderhasının macera dolu öyküsünün anlatıldığı Dragon 2 Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filmi ile devam