BBB‘BÜYÜKLER AYRIŞTI KÜÇÜKLER BİRLEŞTİ’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, devlet ayrı, sivil toplum ayrı bir kutlama programı uygularken, Sarıyer’e yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen genç öğrenciler ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Ormanı’na 12 çeşit ağaç fidanı dikip, barış ve dostluk mesajı verdi.

CCC

TBMM’nin 23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışının 93. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının gerçekleştirildiği Sarıyer’de devlet adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk anıtına çelenk koydu. Sarıyer Belediyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ise ayrı bir tören düzenledi.

SİVİLLER ALTERNATİF TÖREN DÜZENLEDİC

Bugün saat 09:00’da Cumhuriyet Meydanı’na gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, BBP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Koç, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Reyhani Orhan, ADD Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, ÇYDD Başkanı Gül Çağlayan Atatürk anıtına çelenk bıraktılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra tören sona erdi. Resmi program dışı gerçekleştirilen bu törene sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılıp, Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bayramı kutladılar.

N

MHP ÇELENGİ SONRAKİ TÖRENE KALDI

Sivil toplum tarafından gerçekleştirilen çelenk bırakma töreninde zaman konusunda bir yanlış anlama nedeniyle MHP çelengi Atatürk anıtına koyulamadı. Bunun üzerine MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban resmi töreni bekledi.

DEVLET TÖRENİNDE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇELENK BIRAKTI

D

Resmi olarak yapılan çelenk bırakma töreni ise saat 10:00’da gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törende halk oyunları ekibi de yöresel gösteri sundu. MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban da bu sırada parti çelengini anıta bıraktıL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın resmi çelenk bırakma törenine Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban, BBP İlçe Başkanı Hüseyin Koç ile partilerin yönetim kurulu üyeleri, ADD ve ÇYDD Başkanları, Sarı Platform Derneği yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

K

RESMİ  KUTLAMA TÖRENİ SARIYER ORTAOKULU BAHÇESİNDE YAPILDI


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçmişte stadyumlarda geniş katılımlarla gerçekleştirilirken yeni yönetmelikle dar kapsamlı olarak okullarda düzenlenmeye başladı. Bu nedenle bayramın resmi kutlama programı Sarıyer İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirildi. Buradaki kutlama programında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, “Daha önce stadyumlara hapsolmuş bir şekilde törenler yapılıyordu. Şimdi ise 2 bin 500 okulun tümünde ayrı ayrı törenlerT3 gerçekleştiriliyor. Törenlerin bu şekilde daha anlamlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Törende şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilip, halk oyunları gösterileri yapıldı.

BARIŞ ORMANINA TÜRK VE YABANCI ÖĞRENCİLER AĞAÇ FİDANI DİKTİJ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi kutlama programının gerçekleştirildiği saatlerde Sarıyer Belediyesi ile Rotary Kulübü’nün ortak yaptığı programa katılan Türk ve yabancı öğrenciler ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Ormanı’na ağaç fidanı dikti. Uskumruköy yolu kavşağındaki yaklaşık 3 dönümlük araziye fıstık çamı, ıhlamur, söğüt, erguvan ve köknar gibi 200’e yakın 12 çeşit ağaç fidanı diken öğrenciler, barış ve kardeşlik mesajı verdiler.

 

Rotary Kulübü’nün Uluslararası Öğrenci Değişimi programı kapsamında İstanbul’da bulunan ABD ve Brezilyalı 25 öğrenci ile Diyarbakır, Şebinkarahisar, Giresun ve İstanbul’un çeşitli ilçeleri ile Sarıyer’deki okullardan gelen yüzlerce öğrenci günün anlam ve önemini vurgulayan bir görünüm sergileyerek, ağaç fidanlarını toprağa kendi elleriyle diktiler.

H

ŞÜKRÜGENÇ: "HER FİDAN BİR BARIŞ AĞACI OLSUN"

'Ulusal Egemenlik Çocuk Ormanı’na ağaç dikme törenine katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de öğrencilerle birlikte ağaç fidanlarını açılan çukurlara dikti. Genç yaptığı konuşmada, dikilen her fidanın bir barış ağacı olması dileğinde bulunurken, Türk ve yabancı öğrencilerin birbirleriyle dostluk ve kardeşlik bilinciyle kaynaşmasının herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

G

HERKESİN DİKİLİ BİR AĞACI OLDU

'Ulusal Egemenlik Ormanı’na CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Rotary Kulübü yöneticileri ve basın mensupları da ağaç fidanı diktiler.

T

Bayram nedeniyle Sarı Platform Derneği tarafından da Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nde çocuklara özel olarak 'Ceviz Kabuğu' adlı tiyatro gösterimi yapıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bakır, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.