imc_destekic1Sarıyer Belediyesi ve CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Metal Sendikası’na bağlı işçilerin eylemlerine destek verdi.

Sarıyer Belediyesi ve CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, aylardır maaşlarını alamayan Türk Metal Sendikası’na bağlı işçilerin 4.Levent’te bulunan Yapı Kredi Genel Müdürlüğü binası önündeki eylemlerine destek verdi.

Emeklerinin karşılığını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini bildiren BMC çalışanları, 2300 memur ve 1479 işçinin maaşlarını alamadığı için eşleriyle boşanma noktasına geldiğini, ödeyemedikleri faturalar yüzünden haciz memurlarının kapılarına dayandığını söylediler. Çocuklarının geleceğini, emek hırsızı patronların insafına bırakmamak için her gün 200’er kişilik gruplarla eylem yapacaklarını dile getiren işçiler hep bir ağızdan şarkılar söyleyip slogan attı.
Başkan Genç, gönderdiği “BMC İşçilerinin Haklı Direnişini Destekliyorum” pankartıyla haklarını arayan eylemcilere destek verirken CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülperi Özdemir, Adnan Ayber, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcıları Canan Kaftancıoğlu, Zeynep Altıok, Taşkan Uysal, İBB  ve Sarıyer Belediyesi Meclis üyesi Gökan Zeybek de eyleme katılarak emekçilerin yanında olmaya devam edecekleri mesajını verdiler.