3muhOLACAK ŞEY DEĞİL..!

Büyükdere Mahallesi Muhtarı Gül Bayrak, uzun süre çıkmamak için mücadele verdiği muhtarlık binasından zorla çıkarıldı. Muhtar Çağlayan, kirasını kendi ödeyerek başka bir büro tutup, muhtarlık görevini orada sürdürmeye başladı.

Muhtar Gül Bayrak'a Çelik Gülersoy Parkı içindeki Vakıflar'a ait muhtarlık binasını boşaltması için uzun sürenden beri ihtarda bulunuluyordu. Hatta muhtarlığa sahip çıkılması için mahalle halkı tarafından da parkın ön kısmına pankart bile asılmıştı.

KAPISINA DOZER DAYADILAR

5

Geçtiğimiz hafta ise Vakıflar'ın talebi ile muhtarlık önüne dozerle gelen İBB Zabıta görevlileri, Muhtar Gül Bayrak’a, binayı yıkacaklarını söyleyip, boşaltmasını istedi. Zabıtaları zorlukla ikna edip, taşınmak için zaman isteyen Bayrak, devletin seçilmiş muhtarına böyle bir davranışı reva görenlere isyan edip, özel bir büro kiralamak zorunda kaldı.

Fuat Paşa Oteli karşısında Kilise Vakfı’na ait bir işyerini parasını kendi cebinden ödeyerek kiralayan Gül Bayrak’ı ziyaret eden Sarıyer Posta Haber Müdürü Tuncay Dağlı muhtarın oldukça üzüntülü olduğunu gördü. Geçmişte muhtarlık için özel olarak yapılan ve anahtarı kendisine teslim edilen binanın neden yıkılmak istendiği konusunda konuşmayan Muhtar Gül Bayrak, “Bana bunu reva görenleri affetmiyorum. Büyükdere halkı da affetmez” dedi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ 22

Öte yandan Büyükdere Muhtarlığı binasının yıkılacağı duyumunu alan çok sayıda vatandaş gazetemize telefon edip, tepkilerini, dile getirdi. Bazı vatandaşlar ise, “Muhtarlığı yıkıp, yerini hemen yanında yapılan Cevahir Otel’e verecekleri söyleniyor. Böyle yapacaklarsa yazıklar olsun. Muhtarlığı yıkıyorlar, ama sanki muhtarlık özel bir işletmeymiş gibi başka bir yer bile tahsis etmiyorlar. Bu nasıl bir zihniyet?” dediler.