ASarıyer Belediyesi tarafından Kireçburnu Mahallesi’ndeki Erguvan Tepesi’ne yapılan park, vatandaşların İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarasını kuşbakışı seyretmesini sağlarken, dinlenme ve piknik yapma imkanı da veriyor.

Kireçburnu Spor Kulübü Tesisleri’yle bitişik olan ve Emirgan Parkı’nın minyatürü denebilecek 10 dönümlük parkı kullanmaya başlayan vatandaşlar, özellikle haftasonları, bu güzel yeşil alana akın ediyor.

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Arazisi Milli Emlak’a ait olduğu belirtilen Kireçburnu Çamlık Park’ına gelen vatandaşların rahat etmesi ve kullanması için seyir terası, çocuk 9oyun alanı, fitnes alanı, piknik masaları, banklar, tuvaletler ve mangal yakma yerleri bulunuyor. Ayrıca Açıkhava toplantısı ve konserler için de 300 kişilik bir amfi var. Çam ve erguvan ağaçlarının gölgesinde ister masalarda, isterlerse çimler üzerine oturarak piknik yapan vatandaşların en çok hoşuna giden ise Belgrad Ormanı’na gitmeye gerek kalmadan mangalını yakıp, ızgara yapma imkanına sahip olması. Bu nedenle manzarası adalara benzetilen parkı, yalnızca Kireçburnu Mahallesi sakinleri değil, değişik semtlerden de çok sayıda vatandaş şimdiden kullanmaya başlamış durumda. Ayrıca film yapımcıları ile manzaralı ve sakin ortamlarda çekim yapmak isteyen üniversite öğrencilerinin de parka ilgi gösterdiği belirtiliyor.

BAŞKAN GENÇ İNCELEME YAPTI2

Çamlık Park’ın açılışını geçtiğimiz haftasonu yapmayı planlayan ancak Taksim Gezi Parkı eylemi nedeniyle erteleyen Sarıyer Belediyesi, açılış törenini 20 Haziran’da gerçekleştirmeyi planlıyor. Belediye Başkanı Şükrü Genç ise kullanıma açılan parkta geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte incelemede bulundu. Parktaki çocuk ve erişkinlerle konuşup, fotoğraflar çektiren Başkan Genç’e teşekkür eden Kireçburnu sakinleri, parkın yapılmasından dolayı duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler.

MANGAL YAKMA YERİ, ÇEŞME VE ÇÖP KUTULARI GEREK

Öte yandan hem dinlenme, hem gezi, hem spor alanı ve hem de piknik alanı olarak çok amaçlı kullanıma müsait olan Çamlık Park’ta güvenlik 15görevlileri de bulunuyor. Görevliler parkın kötü niyetli kişiler tarafından tahrip edilmemesini sağlarken, çimler üzerinde mangal yakanları da uyarıyor. Ancak piknik masalarının yanında mangal yakmak için taş ya da beton zeminler olmadığı için sıkıntı yaşayan vatandaşlar bu ihtiyacın da kalıcı bir şekilde tamamlanmasını istiyor. Ayrıca belirli yerlere çeşmeler ve çöp kutuları konulması da talepler arasında yer alıyor.

Bu arada park çevresine çekilen tel örgünün daha sağlam olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, tel örgünün daha şimdiden çocuklar tarafından tahrip edildiğini, bunun da önlenmesi gerektiğini belirtiyorlar.