GUR_5291 (1)Sarıyer Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği balık-ekmek-horon etkinliği, bu defa İstinye eski tersane alanında gerçekleştirildi. Ilık bahar havasında, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte coşkulu topluluğa, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de eşlik etti. Genç, mangal başına geçip pişirilen balıklardan vatandaşlara ikram etti.

Kemençeden çıkan Karadeniz ezgileri eşliğinde Horon oynayan vatandaşların arasına katılan Başkan Genç daha sonra yaptığı konuşmada, tersane alanının Ramazan ayı etkinliklerinde yüz binlerce Sarıyerli’nin yaşamlarında güzel anılar bıraktığını, huzur, barış ve dostluk alanı olduğunu söyledi. Genç, “Bugün de burada bir huzur, barış ve dayanışma ortamı var. Herkesin birbirini ne kadar sevdiğini, Sarıyerlilerin birbirleriyle nasıl kenetlendiğini görüyoruz” dedi.

Ana Foto GUR_5531

Etkinliğe katılanları alkışlayan ve kutlayan Genç, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz toplum olarak kötü günümüzü paylaşırız, acımız azalsın diye. İyi günümüzü paylaşırız, mutluluğumuz çoğalsın diye. Bugün el ele verdik. Birliğin, beraberliğin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Bu birlik bozulmasın. Sarıyer’de daha yapacak çok işimiz var. Yolumuz çok uzun. Birlikte çok daha güzel günlere ulaşacağız. Etkinliğe katılan ve katkı sağlayan tüm sivil toplum kuruluşlarına, tüm yurttaşlara teşekkür ediyorum.”

GUR_5416

Başkan Genç’in uzun süre alkışlanan konuşmasının ardından sahne Karadenizli şarkıcılara bırakıldı. Kemençe, tulum ve bağlama eşliğinde söylenen türkülerde yurttaşlar horon oynadı. Etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Sarıyer Belediye Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

Öte yandan, organizasyonda bir stant açan İstinyeliler Derneği, İstinye eski tersane alanının park haline getirilip, halkın kullanımına tahsis edilmesi için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya Belediye Başkanı Şükrü Genç de imzasıyla destek verdi.