DREZALETİN DANİSKASI..!

İstanbul’un kargaşasından, gürültü-patırtısından kaçıp, hafta sonlarında kafa dinlemek isteyenlerin pembe hayaller kurarak gittiği Belgrad Ormanı’nda piknik yapmak tam bir eziyet.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü tarafından işletilen Belgrad Ormanı’na piknik yapmak ya da gezmek için gelen kişilerden araç başına 11 TL alınıyor ancak, bunun karşılığında hiçbir sosyal hizmet vermezken, ne uygun bir otopark, ne bir otopark görevlisi, ne emniyet mensubu, ne de sağlık elemanı bulunuyor.

Bahçeköy’den girişi bulunan Belgrad Ormanı kapısında uzun araç kuyrukları oluşurken, her gelenin orman içindeki Neşet Suyu mevkiinde aracını park etmek istemesi ise kargaşa yaratıyor. Araçlarını yol kenarına gelişigüzel bırakan kişiler, bu şekilde tıkanmaya neden olurken, orman içlerine ilerlemek isteyenler de sıkıntı yaşıyor. Yolun sık sık kapanması nedeniyle sürücüler arasında yaşanan tartışmalar bazen kavgaya dönüşürken, para alıp hizmet vermeyen Orman İşletmesi’ne duyulan tepkiler de giderek büyüyor.

CNE EMNİYET, NE SAĞLIK, NE DE PARK GÖREVLİSİ VAR

Belgrad Ormanı’na giriş ücretini her yıl artırırken, bunun karşılığında hiçbir sosyal hizmet vermeyen Orman İşletmesi’ne ateş püsküren vatandaşlar, “Cumartesi-Pazar günleri buraya binlerce insan dinlenmek ve stres atmak için geliyor ancak geldiklerine binpişman oluyorlar. Bu kadar insanın olduğu yerde bir düzen sağlanır, araçlar için otoparklar yapılıp, görevliler çalıştırılır. Kavga çıksa ilgilenecek bir emniyet görevlisi yok, birini yılan-akrep soksa müdahale edecek sağlık ekibi, ambulans yok, oturacak masalar kırık-dökük, çöpler etrafa yayılmış, çeşmelerin etrafı çamur deryası, piknik yeri böyle mi olur. Yetkilileri görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Parayı alıp, gerisine karışmamak olmaz” dediler.

BORMANIN ASIL SAHİPLERİNİ ÖLDÜRÜYORLAR

Öte yandan yaz mevsiminin gelip, havaların ısınmasıyla birlikte insanlar için tehlikeli olan yılan gibi hayvanlar da yuvalarından çıkıp, güneşli havadan yararlanmak istiyorlar ancak insanlar korktukları için ormanın asıl sahiplerini öldürüyorlar.

Piknik yapmak isterken hem ormanı tahrip edip, hem de doğal yaşama zarar veren insanlar için de önlem alınması gerektiğini belirten duyarlı vatandaşlar, “Bazı kişiler ormana gelince özüne dönüyor, insan olduğunu unutup, vahşileşiyorlar. Bu nedenle alkol alıp çevresindeki başka insanları rahatsız edenler, ağaçların dallarını kırıp, çöplerini etrafa saçanların yanı sıra park ettiği otomobilindeki müzik sesini sonuna kadar açıp, gürültü kirliliği yaratanlar var ama bunları uyaracak kimse de yok.. Bu nasıl piknik alanı?” dediler. (Tuncay DAĞLI)