Sarıyer’de bulunan ve Milli Saraylar’a bağlı olan Maslak Kasrı, 30 Ağustos ile 2-3 ve 4 Eylül tarihlerinde ziyarete açık olacak. Kurban Bayramı tatilinde müze ziyareti yapmak isteyen İstanbullular, bu tarihlerde 09.00 ve 17.00 saatleri arasında ziyaret gerçekleştirebilecek.

10 gün olan Kurban Bayramı tatilinde İstanbul’da bazı müzeler misafirlerini ağırlamak için hizmet verecek. Beylerbeyi, Dolmabahçe Sarayı, Beykoz, Maslak, Küçüksu, Ihlamur ve Aynalıkavak Kasrı, Yıldız Şale ve Florya Atatürk Köşkü bu müzeler arasında.  Milli Saraylar’a bağlı bu müzeler 31 Ağustos arife günüyle birlikte Kurban Bayramı’nın ilk günü kapalı olacak. Ancak, 30 Ağustos ile 2-3-4 Eylül tarihlerinde ise 09.00 ile 17.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak.

SARIYER’DEKİ MASLAK KASRI’NIN ÖZELLİĞİ


Maslak Kasrı, 2. Abdülhamit’in veliahtlık döneminde kaldığı yer olarak biliniyor. 2. Abdülhamit burada marangozluk işleriyle birlikte bilimsel yöntemler ile bahçe bakımı ile yakından ilgilenmiş. Kasrın, Mabeyn-i Hümayun’un uzantısı olan serasında ender bulunan çiçekler ve seçkin ağaçlar bulunuyor. İçerisindeki limonlukta Abdülhamid, Fransa'dan getirttiği kamelya ağaçları yetiştirmiş. Çiçek, ağaç ve sebzelerin bakımı için de Avrupa'dan gelen ormancılık ve tarım uzmanları nezaret etmiş.  Maslak Kasrı’nda çeşitli çiçeklerle kaplı grotto ile asırlık Sikas ağaçları da var. Bu bahçenin içerisinde havuzlar ve göletler de yer alıyor. Mimari tarz ve süslemeler de dikkat çekici özelliklere sahip.