Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2016-2017 Eğitim ve Akademik yıl açılışı düzenlenen törenle açıldı
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2016-2017 eğitim ve akademik yıl açılışı düzenlenen törenlerle yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından, protokolün açılış konuşmalarıyla başlayan Akademik yıl açılış törenine, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Vekili Dr. Sebahattin Ataoğlu, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici – Başhekimi ve Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Gökhan Tolga Adaş, İstanbul İli Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğünü temsilen Yrd. Doç. Dr. Güven Bektemur, İstanbul İli Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Memet Taşkın Eğici, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi Ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Yazıcıoğlu, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli hekim, hemşire ve çalışanlar katıldı.

baltalimaniÖMER HALİS DEMİR ANILDI

2015-2016 Yılı Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan kurs ve eğitimler, eğitim alanında yapılan yenilikler anlatıldı. Toplantıda 15 Temmuz’da yaşananlar anlatıldı ve İlk Kurşun Kahramanı Ömer Halis Demir anıldı. 15 Temmuz gecesi hastane çalışanlarının yaralılara verdiği hizmetleri anlatan Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Vekili Dr. Sebahattin Ataoğlu, O gece görevli nöbetçi şef Doç. Dr. Umut Yavuz ve çalışma ekibine teşekkür etti.

2016-2017 eğitim ve akademik yıl açılışını kutlayan İstanbul İli Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, “15 Temmuz’da, vatanın bölünmez bütünlüğünü canları pahasına savunarak şehit düşen kahramanlarımızı, bir kez daha aziz hatıraları önünde yâd ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, gazilerimize ise Allah'tan şifalar diliyorum.”dedi.

Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Vekili Dr. Sebahattin Ataoğlu, 2015 – 2016 döneminde hastanemizde düzenlenen kurs ve eğitimleri ve 2016-2017 yılı eğitim alanında planlanan yenilikleri anlattı.

Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Vekili Dr. Sebahattin Ataoğlu, hastanenin ilk olarak 1944 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Kemik ve Mafsal Veremi Hastanesi olarak hizmete açıldığını söyledi.

Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 21 Aralık 2001 tarihinde özel dal Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştüğünü ifade eden Dr. Sebahattin Ataoğlu, şunları kaydetti:

ÜNİVERSİTE HASTANESİ STATÜSÜ!

“ Bu haliyle Ülkemizin Ortopedi ve Travmatoloji alanında ilk ve tek özel dal eğitim Hastanesi olmuştur. 24 Haziran 2016 tarihinde Sağlık Bakanlığımız ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokolle hastanemiz, Üniversite Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Statüsünü almıştır. Gerek bilimsel yayın, gerek sağlık hizmeti ve gerekse asistan eğitimi konusunda, fedakârca çalışan siz değerli hocalarımızın ve çalışanlarımızın emek ve gayretlerinin çok büyük olduğunu belirtmek isterim.

136 YATAK BULUNUYOR

136 yataklı olan hastanemizde toplamda bir Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği ile bir El Cerrahisi Kliniği olmak üzere 2 Eğitim Kliniği bulunmakta olup, bu kliniklerde 4 Eğitim Görevlisi, 14 Başasistan, 24 Ortopedi Uzmanı ve 3 El Cerrahisi yan dal asistanı ile hizmetler sürdürülmektedir. Halen Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde 34 Asistan eğitim almaktadır. Eğitim klinikleri dışında 22 farklı branşta poliklinik hizmet verilmekte olup 44 Uzman Hekim görev almaktadır. Ayrıca Anesteziyoloji ve Temel Bilimlerde 15 Uzman Hekim görev yapmaktadır.

PERSONELE 15 TEMMUZ TEŞEKKÜRÜ

Kurum olarak hedefimiz; elimizdeki imkanları en verimli şekilde kullanarak güvenli sağlık hizmeti verirken bilimsel ve teknolojik yenilikleri takip eden, bunları hastanemize kazandıran, insana saygılı, vatansever, kendi branşında çağdaş bilgilerle donanımlı ve nitelikli uzman hekim ve sağlık personeli yetiştirerek ülkemizin sağlık hizmetlerine katkı sağlamaktır. Millet olarak zor günlerden geçiyoruz.  Başarısız 15 Temmuz Darbe girişimi esnasında hastanemize getirilen hastaların özveriyle tedavi ve takiplerini yapan siz değerli hocalarımıza, doktor, hemşire teknisyen ve diğer tüm çalışanlarımıza huzurlarınızda yürekten teşekkür ederim.

Geçtiğimiz eğitim yılında Hastanemizde yapılan ulusal ve uluslararası boyuttaki bilimsel etkinliklere değinmek istiyorum.”

BİLİMSEL ÇALIŞMA TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Akademik yıl açılış töreninde, 2015-2016 Yılı Bilimsel Çalışma Teşvik Ödülleri de sahiplerini buldu.

SCI VEYA SCI EXPANDED tarafından taranan dergilerde yayınlanmış araştırma makalesinde veya derlemede ve Uluslararası Bilimsel Kongre Sempozyum ve Panellerde Sunulan Posterlerde 1. İsim Olan, Doç. Dr. Merter Yalçınkaya, Doç. Dr. Avni İlhan Bayhan, Doç. Dr. Şükrü Sarper Gürsu, Op. Dr. Murat Gül, Op. Dr. Osman Lapçin, Op. Dr. Kubilay Beng’e

SCI VEYA SCI EXPANDED Tarafından Taranan Dergilerde Yayınlanmış Araştırma Makalesinde veya Derlemede 1.isim olan, Op. Dr. M.Bülent Balioğlu, Op. Dr. Serkan Aykut, Op. Dr. Ali Öner, Op. Dr. Evren Akpınar, Op. Dr. Oğuz Kayıran, Uz. Dr. Canan Gönen Aydın’a

Türk Tıp Dizini Tarafından Taranan Ulusal Dergilerde Yayınlanmış Araştırma Makalesinde veya Derlemede 1. İsim Olan, Doç. Dr. Akif Albayrak, Op. Dr. Engin Çetinkaya, Hemş. Kalbiye Memiş’e

Uluslararası Bilimsel Kongre Sempozyum ve Panellerde Sunulan Posterlerde 1. İsim Olan, Op. Dr. Ümit Selçuk Aykut, Uz. Dr. Sebahat Aydil’e

Ulusal Bilimsel Kongre Sempozyum ve Panellerde Sunulan Posterlerde 1. isim olan,

Doç. Dr. Kahraman Öztürk, Op. Dr. Yunus Emre Akman, Op. Dr. Yavuz Arıkan’a ödülleri verildi.