Ana_Foto_GUR_8781Azerbaycan'ın kurucu Devlet Başkanı ve lideri Haydar Aliyev, 90. doğum gününde, Sarıyer Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı.

GUR_8746Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynalov’un açılış konuşmasıyla başlayan anma töreninde ikinci konuşmayı Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber yaptı.

Konuşmasına, “Bugün burada dünya lideri yetiştirmiş iki ülkenin GUR_8821kardeş halkları olarak bulunuyoruz. Bu iki lider, Mustafa Kemal Atatürk ve Haydar Aliyev’dir. Hem Atatürk, hem de Aliyev, vatanlarının bağımsızlığını sağladıkları gibi sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal olarak gelişimini de tesis etmiş, böylelikle ülkelerinin dünya devletlerinin arasında yer almasını sağlamıştır” dedi.GUR_8885

Yurtdışında bulunduğu için törene katılamayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in selam ve sevgilerini ileterek sözlerine devam eden Ayber, “Bütün hayatı boyunca aklın, cesaretin, dürüstlüğün ve yurtseverliğin en iyi örneği olan Aliyev, bu üstün özellikleriyle tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Böyle bir lideri olduğu için Azerbaycan halkı ne kadar övünse yeridir. Sarıyer’de böyle bir liderin adını yaşatmak, onu anmak bizlere onur veriyor” diye konuştu. 

 Ayber’in ardından Azerbaycan Milletvekili Jale Aliyeva, TURCAS Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Aksoy, Türkiye-Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Adıl Allahverdiyev ve İstanbul’da bulunan Azeri subaylar adına Albay Bilal Zeynalov törende birer konuşma yaptı.