DER_7683Sarıyer’in Almanya’daki kardeş şehri Aaechen’den gelen Alman öğrenciler,  Uskumruköy’deki Ali Akkanat Lisesi’nde öğrenim gören Türk arkadaşlarıyla birlikte Belediye Başkanı Şükrü Genç’i  ziyaret ettiler.

DER_7692

‘Sarıyer’deki Okullar Demokratikleşme Yolunda’ adlı proje kapsamında ilçemize gelen öğrenciler, Ali Akkanat Lisesi öğrencileriyle beraber Başkan Şükrü Genç’i ziyaret etti.

Okullarda katılımcı demokrasinin geliştirilmesi gibi konularda çalışmalar yapmayı planlayan öğrenciler, Başkan Genç’ten destek aldı. Başkan Şükrü Genç, öğrencilere yaptığı konuşmada, Sarıyer ve Aachen’ın iki kardeş belediye olduklarını ve başlatılan iyi ilişkilerin öğrenci projeleriyle daha da ileriye götürüleceğine inancının tam olduğunu belirtti.DER_7671

Daha önce Aachen’a gittiğini ve ziyareti kapsamında okulları gezdiğini söyleyen Başkan Genç, 22 Haziran’da Aachen’da gerçekleştirilecek ve kardeşliklerini pekiştirecek olan protokol törenine öğrencileri de davet etti.

Misafir öğrencilere Sarıyer’in demografik, sosyolojik ve coğrafik özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Şükrü Genç, öğrenci birlikteliğinin, geleceği şekillendirmede çok etkin bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir ve Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Rıza Öztürk’ün de katıldığı ziyaretin sonunda konuklarına hediyeler veren Başkan Genç, öğrencilerle başkanlık binası önünde fotoğraf çektirdikten sonra yolcu etti.