gençSarıyer-Bahçeköy yolu üzerinde bulunan Korupark İstanbul adlı işletmenin sahibi Ali Genç, aynı güzergahtaki Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı’nda düzenlenecek konserlerin doğal yaşam ve çevreye olumsuz etkide bulunacağını belirtip, bundan herkesin zarar görebileceğini söyledi.

Sarıyer Posta Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuyla ilgili bilgi veren Ali Genç, Sarıyer’e uzun yıllar hizmet veren bir turizmci olarak uyarıda bulunmayı görev saydığını söyledi.

Genç, Sarıyer’de turizm sezonunun açılmasıyla birlikte her işletmecinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yalnızca para kazanmayı düşünerek ilçenin turizmine darbe vuracak girişimlerden uzak kalınması gerekir. Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı’na her konser ya da benzeri etkinlikte yaklaşık 10 bin kişi, 5 bine yakın araçla geliyor ve trafik kitlenme noktasına varıyor. Ayrıca kontrolsüz grupların çevreyi ciddi anlamda rahatsız edici davranışları oluyor. Bunun yanında konser alanından yükselen gürültü çevrede yaşayan halkı rahatsız edici boyutlarda oluyor. Bunun için de önlem alınması gerekir” dedi.