Y53Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, cuma günü açılışı yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün güzergâhında yeni imar alanı oluşturul­masının söz konusu olmadığını belirtti. Birkaç ay önce açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3’üncü köprünün çevresinin orman alanı olduğunu ifade ederek, “Ormanlar kati suretle başka maksatla kullanılamaz” demişti.

Ulusal basına açıklama  yapan Bakan Arslan, yeni köprüyle beraber, bölgenin imara açılıp-açılıp açılmayacağına ilişkin, “Bu güzergâhta yeni imar alanının oluşturul­ması söz konusu değil” diye konuştu.

Arslan, “Buralarda birkaç yıl sonra köprü manzaralı vil­lalar olmayacağına söz veriyor musunuz?” sorusuna, “Öyle bir ihtimal yok” diye yanıt verdi.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'DE BİLEMENİZ GEREKEN 5 ŞEY

1-Köprünün tasarımı Fran­sız mimar Michel Vir­logeux’nün imzasını taşıyor. “Köprü üstadı” olarak bilinen ve pek çok ödül alan 68 yaşındaki mühendis Virlogeux’nün önceki eserleri arasında Avrupa’nın en uzun köprülerinden olan Liz­bon’daki Tejo Nehri’nin üzerinden geçen Vasco da Gama Köprüsü ve Fransa’da, Seine Nehri üze­rinde kurulu Normandiya Köprüsü bulunuyor.

2-Boğaz Köprüsü, 59 met­relik genişliği ile dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açık­lığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü.

3-Köprünün bir başka ilki ise 322 metreyi aşan yüksek­liği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olması.

4-Köprünün bağlantı yolla­rıyla yaklaşık 215 km’lik Kuzey Marmara Otoyolu’nun TEM Otoyolu’ndaki yoğun trafiği rahat­latması bekleniyor.

5-26 Ağustos Cuma günü açılacak köprüden geçiş ücreti otomobiller için 9.90 TL olacak. OGS ve HGS’nin yanı sıra, sınırlı bir süre için nakit parayla da geçilebilecek.