Engelliler Komisyonu’nun engeliler ile dayanışmak ve engellilerin sorunlarını çözmek amacıyla haftalık olarak düzenlediği engelli aile ziyaretleri sürüyor. Eylül’den bu yana başlatılan ev ziyaretleri kapsamında 300 engelli aile ziyaret edilerek, engellilerin yaşadığı sorunlara müdahale edildi.


2CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı Engelliler Komisyonu tarafından sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 2014 yıllının eylül ayından bu yana sürdürülen engelli ailelerine dönük ziyaretler sürüyor.  Engellileri yaşamın içine katmayı hedefleyen çalışma kapsamında 300 tane engelli ailesi ziyaret edildi. Engelli ailelerin takdirini kazanan çalışmanın son durağı ise Çayırbaşı Mahallesi ve PTT Evleri Mahallesi oldu. CHP Sarıyer Engelliler Komisyon Başkanı Numan Ülker, Komisyon üyeleri Aysun Deniz, Güler Gencer, Elif Aslan, Çiğdem Kınacı’dan oluşan heyet çalışmalar kapsamında engelli ailelerini ziyaret etti. Ziyarette engellilerin sorunların dinleyen heyet,  uzun uzun not alarak sorunların çözümü için gerekli kurumlara vermek amacıyla rapor hazırladı.

Hedef  engellilere ulaşmak

3Vatandaşlarca memnuniyetle karşılanan çalışmaya ilişkin gazetemize değerlendirmede bulunan CHP Sarıyer Engelliler Komisyon Başkanı Numan Ülker, hedeflerinin 2 bin engelliye ulaşmak olduğunu söyledi. Engellilerin sorunlarına yönelik kapsamlı bir çalışmanın içinde olduklarını belirten Ülker, “Faaliyetlerimize 2014 yılının 15 Eylül ayında başladı. Geçen süre zarfında 12 mahallede yaklaşık olarak 300 tane evi ziyaret ettik.  Bu ziyarete etiğimiz evlerde tespit etiğimiz aksaklıkları kayıt altında aldık.  Sadece eksiklikleri kayıt altında kalmakla kalmadık, gerekli durumlarda engelli haklarına ilişkin bilgiler de verdik.  Tek terek not alarak hazırladığımız bu raporları ilçe yönetimi kurlumuzu sunuyoruz. Bu rapor daha sonra ilçe başkamız tarafından sorunların çözümü amacıyla gerekli kurum ve kuruluşlara iletiliyor. Ziyaret ettiğiz ailelerin farklı sorunlarına da müdahil oluyoruz.  Bazen okulda sorun yaşayan bir öğrencinin bazen de ev sakinleri arasındaki uyuşmazlığı çözdüğümü oluyor” dedi.

“Engellerin kapıları pek çalınmıyor”

6Engelli ailelerin memnun olduklarını sözlerini ekleyen Ülker, çalışmanın önemine vurgu yaparak “Aileler kesinlikle bu hizmetten çok memnun kalıyorlar. İnsanlara dokuman çok önemli.  işte toplumumuzda mürfedit olaylar dışında engellerin kapıları pek çalınmıyor.  Bize CHP Engelliler Komisyonu olarak bu eksikliği fark ettik.  Engelli vatandaşlarımızın kapılarını çaldığımızda mutlu oluyorlar. Bir ara gittiğim bir baba ‘evde benim kapım 7 yıldır çalınmıyor’  diyerek sitemde bulundu.  O ailede 3 tane engelli çocuk vardı ve 3 yıl boyunca kapısı çalınmamıştı.  Engelliler toplumuzun dışladığı ve tecrit ettiği kesim olmuştur hep.  öyle bakıldığı için o yüzden onlara dokunmak gerekiyor.  Engelli komisyonu olarak çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Seminerler düzenledik. Diyetisyen eşliğinde eğitimler verdik. Biz bu kitleye ulaştığımızda güzel şeyle olacak”   şeklinde konuştu.