İstanbul Boğazı’na yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılmasıyla birlikte bölgedeki konut fiyatları da yükseldi.

Boğaza üçüncü köprü yapılması sonucunda satılık konutlarının fiyatlarının 2 kat arttığını, kiralık evlerin ise tükendiğini dile getiren gayrimenkul brokerleri, “Müthiş bir talep patlaması yaşıyoruz. Fiyatları artmasına rağmen elimizde kiralık daire kalmadı, ancak köprüye yakın yerlerin fiyatı maalesef düştü” dedi.

Köprüye yakın yerlerden konut satın alınmıyor

Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy, Çatalca, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçeleri köprü ve otoyol sayesinde ön plana çıktı. Köprüden biraz daha uzakta olan köy ve semtlerde kiralık konutlar fiyat artışına rağmen tükendi. Fakat köprüye yakın yerlerde satış yapılamadığı öğrenildi. Gayrimenkul brokerleri tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların doğal ve sessizliği nedeniyle bu köyleri tercih ettikleri, bu yüzden köprüye yakın yerlerden konut satın almadıkları belirtildi.

“Kiralar 3 bin liradan 5-6 bine çıktı”

Brokerler fiyat artışına rağmen ellerinde kiralık daire kalmadığını belirtirken şu açıklamalarda bulundu: “Kirası 3 bin lira olan yerlerde 5-6 bin lira oldu. Bölgede hemen hemen kiralık daire sıkıntısı yaşıyoruz diyebiliriz. Satılık konutların fiyatları da arttı ve satılanlar çok oluyor. Faizlerin düşmesi de alımları etkiledi elbette. Fakat köprüye yakın yerlerin fiyatı düştü, orada kiralık ve hiç kullanılmamış çok güzel villalarımız vardı, kimse almıyor. Çünkü köprüye yakın siteler, tamamen bitti. Ne satılık olarak ne de kiralık olarak kimse yüzüne bakmıyor. Vatandaşlar sessizlik, doğa ile uyum içinde olmak istiyorlar, bu yüzden de köprüye yakın yerlerin bir değeri kalmadı.”