Zekeriyaköy Rotary Kulübü Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Zekeriyaköy Bahar Şenliği’nin 16’ncısı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Zekeriyaköy Çarşı Meydanı’nda yapılan şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte çocuklar için özel oyun alanları oluşturulurken, bu yıl ilk kez tango ve folklor gösterileri yapıldı. El emeği göz nuru ürünlerin stantlarda sergilendiği şenlik, kermese de ev sahipliği yaptı. 2002 yılından bu yana yapılan Bahar Şenliğine bu yıl; Sarıyer Belediyesi başta olmak üzere Derindere Otomotiv, Özel Mürüvvet Evyap Okulları, RE/MAK Ahenk gibi birçok kurum ve firma katkıda bulundu.

Yıldıztekin: “Amacımız sosyal yardımlar için fon yaratmak”

Şenlikle ilgili Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na bilgiler veren Zekeriyaköy Rotary Kulübü Derneği Kurucusu ve Eski Başkanı Atilla Yıldıztekin, “Amacımız her sene maddi bir fon yaratmak. Bu parayla çeşitli sosyal yardımlar için kaynak sağlıyoruz. Geride kalan 16 yıl içinde biriktirilen paralarla; Zekeriyaköy İlkokulu depreme karşı dayanıklı hale getirildi. Kütüphane yapıldı. Yine çevredeki okullara bilgisayarlar hediye edildi. Cerrahpaşa Çocuk Cerrahisi Bölümüne ameliyat malzemeleri ve yataklar verildi. Birçok öğrenciye burs desteği sağlandı. Doğu Anadolu’da bir okulumuzun ihtiyaçları karşılandı. Bir diğer amacımız da Zekeriyaköy’de yaşayan herkesi yılın bir günü evlerinden çıkarıp çarşıya getirmek. Zekeriyaköy sakinlerinin Rotary şemsiyesi altında bir arada kaynaşmalarını sağlamak” diye konuştu. 

Görkey: Mottomuz topluma hizmet

Rotary’nin geçmiş dönem bölge başkanlarından Mehmet Sabri Görkey ise, “Rotary’nin İstanbul, Trakya ve Körfezi içeren 2420’nci bölgesini temsilen buradayız. Bölgemize bağlı 72 kulübümüz var. Her biri çeşitli hizmetlerde bulunuyorlar. Ana mottomuz topluma hizmet. Kulübümüzün her yıl Zekeriyaköy’e özel düzenlediği bu etkinlik, göğsümüzü kabartıyor” dedi. 

Veziroğlu: Uzun yıllar devam etmek istiyoruz 

Tecrübeli başkanlardan görevi devralmanın gurur verici olduğunu belirten Zekeriyaköy Rotary Kulübü Derneği Başkanı Sinan Veziroğlu “Onlardan aldığımız destekle projelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl da yoğun bir katılım ve ilklerle şenliğimizi gerçekleştirdik. İnsanların eğleneceği ortamı yaratarak bu etkinliği uzun yıllar devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.